Bursa’da ‘çürük’ diye kapatılan hastane koleje kiralandı

Sadece Bursa’ya değil Marmara Bölgesi’nden hastalara da hizmet verirken ‘‘depreme dayanıksız olduğu” gerekçesiyle kapatılıp Şehir Hastanesi’ne taşınan Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi binasının bir koleje kiralandığı ortaya çıktı.

Bursa’da ‘çürük’ diye kapatılan hastane koleje kiralandı

Yıkılıp yeniden inşa edildikten sonra yine sağlık alanında hizmet vermesini beklenen yerin 10 yıllığına bir özel okula tahsis edilmesine tepki gösteren CHP İl Başkanı İsmet Karaca ile CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Asa, dün hastane alanında incelemelerde bulundu.

Bu arsanın imarda sağlık alanı olarak görüldüğüne işaret eden Karaca, eğitim için buraya kimin ruhsat verdiğini sordu.

Bursa halkının ihtiyaçlarının göz ardı edilerek, sağlık hizmetlerine erişimdeki tüm kazanımların elden çıkarıldığı eleştirisini yönelten Karaca, yaşanan yetki karmaşasına da dikkati çekti.

CHP: KİRAYA VEREN KİM?

Mülkü Büyükşehir Belediyesi’ne ait arazide Verem Savaş Derneği tarafından yapılarak kullanım hakkı devralınan binanın 1999’da ilk 10 yılı bedelsiz, sonraki yıllarda da sembolik bir kira karşılığında Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne kiralandığını anımsatan Karaca, şu ifadeleri kullandı:

‘‘Verem Savaş Derneği yöneticilerine konuyu sordum. ‘Hastane kapandıktan sonra biz binayı Büyükşehir’e devredecektik, görüşmeler yapıldı, imza atılmadı, yani devir yok. Kullanım hakkı halen derneğimizde’ cevabını aldık. Bu binayı okula kim kiraladı? Bu hastaneyi depreme karşı dayanıksız diye kapatıp, herkesi Şehir Hastanesi’ne yönlendirdiler. Dayanıksız olsa özel okula verilmezdi. Nitekim yıkılmış değil. Karot testi yapılmış, mimari uygulamalara gidilmiş. Özel okul orada kayıtlara da başlamış durumda. Bursa halkı yanıltıldı, Bursa sağlık alanındaki bir binasını daha kaybetti. Koronavirüs olabilecek hastalarımız için burası kullanılabilirdi.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X