Bursa’da değnekçi krizi!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Tarihi Hanlar Bölgesi’nde yıkılan alanlarda ortaya çıkan krizle ilgili Büyükşehir Meclisi’nde alınan kararı bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da değnekçi krizi!

Aydın, Büyükşehir Meclisi’nde gündeme gelen konuyu şöyle aktardı:

Şehirde hiçbir şeyi boş bırakmaya gelmiyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Hanlar Bölgesi’ni ortaya çıkarma amaçlı başlattığı kamulaştırma ve yıkımlar sürerken, bu alanda ‘değnekçiler’ cirit atmaya başlayınca duruma müdahale kaçınılmaz olmuş.

Dün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bu konu da gündemdeydi.

Başkan Aktaş meclis üyelerini bilgilendirirken, burada uygulanacak proje öncesi boşalan alanlarda birilerinin, ‘racon’ kesmeye başladığını söyledi. Ardından da bu alanın geçici olarak, proje uygulanana kadar 2 yıllığına BURULAŞ tarafından otopark olarak işletilmesini kararlaştırdıklarını söyledi.

Teklif meclisten oybirliğiyle geçti.

Oturumda ayrıca Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl ilçelerindeki kimi noktalarda parkomat uygulaması başlatılması ve işletmesinin de BURULAŞ tarafından yapılması da kararlaştırıldı.

Şehrin değişik noktalarında Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki kimi büfe ve sosyal tesislerin işletim hakkının da belirli bir rakam karşılığı 10 yıllığına BURFAŞ’a devrine karar verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X