Bursa’da dolandırıcılığa broşürlü önlem

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü çevresine broşür asarak, dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyarıyor.

Bursa’da dolandırıcılığa broşürlü önlem

Asayiş Şube Müdürlüğü’nün son zamanlarda yaptığı çalışmalarda, vatandaşların Tapu ve Kadastro Müdürlüğü çevresinde dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına maruz kaldığı belirlendi. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların mağduriyetini önlemek için uyarıcı ve bilgilendirici afişler hazırlayarak, çevreye astı. İnternet üzerinden randevu sistemi ile çalışan tapu müdürlüğünün sitesinde de bu uyarılar yer alacak. Tapu müdürlüğü bünyesinde çalışan özel güvenlik görevlilerine de konuyla ilgili özel eğitimler verilecek.

Bursa Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Kanal, “Son zamanlarda kurumumuz çevresinde dolandırıcılık olayları meydana geliyor. Bunun üzerine arkadaşlarımızla birlikte organizasyon yaptık. Para alışverişlerinde sıkıntılar oluyor. Vatandaşlarımızın afişlerdeki uyarıları dikkate almasını istiyoruz” dedi.

Polis ekiplerinin, “Tapu devir işleminiz varsa” şeklinde başlayan uyarı yazısında şu ifadeler yer alıyor:

“Devir işlemini yapacağınız zamanlarda dışarıdan kolaylıkla görülebilecek ya da tahmin edilebilecek şekilde para taşımayınız. Bina içi, kapalı alan ve otoparklarda para alışverişi yapmayınız. Herhangi bir kişi ya da aracın sizi takip etmediğinden emin olun. Soru soran ya da yardım isteyen kişileri güvenlik veya danışmaya yönlendirin. Toplu taşıma araçları ile yolculuk edecekseniz yakın temastan kaçının. Paranızı poşetle taşımayınız ve kesinlikle aracınızda bırakmayın. Aracınızda beklenmedik arıza, lastik patlaması gibi durumlar olursa, tanımadığınız kişinin yardım teklifini kabul etmeyiniz. Tüm önlemlere rağmen mağdur olduysanız, 155 polis imdat hattını arayın.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X