Bursa’da dönüşüme dev kaynak

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliği ile kabul edilen ‘Strajetik Plan’a göre; sağlıklı kent için bina envanterleri düzenli aralıklara güncellenecek, yıllık taramalar yapılacak, dönüşüm alanlarındaki çalışmalar hızlandırılacak.

Bursa’da dönüşüme dev kaynak

DERYA DEMİR PINAR

Geçtiğimiz günlerde Silivri’de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki sarsıntıyla kendisini tekrar hatırlatan deprem gerçeği konusunda belediyelerin aldığı önlemlerden birini de kentsel dönüşüm oluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı ‘Stratejik Plan’da, ‘Planlı Kentleşme Yönetimi’ başlığı altında kentsel dönüşüm ile ilgili konulara 5 yılda 336 milyon 60 bin lira harcanması hedefleniyor. Planda, çarpık kentleşmeyi önlemekle ilgili çalışmalarının da altı çizildi.

KAÇAK YAPIYA TAKİP…

Stratejik Plan’a göre; çarpık yapılaşmanın Kentsel Dönüşüm Yasası’nın etkin biçimde kullanılarak önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda; 2019 yılında  56 bin metre kare alanda  kentsel dönüşüm uygulaması tamamlanırken, 2024 yılında bu rakam 169 bin 500 metre kareye çıkacak. Kaçak Yapı Takip Sistemi Oluşturma oranın da verildiği plana göre; Bursa’da 2019 yılında yüzde 20 oranında olan bu sistem, 2024 yılında yüzde 70 oranına çıkarak kaçak yapı takibi daha etkin bir şekilde yapılacak. Yine 2024 yılına kadar revize edilen planlı alan oranı yüzde 80 seviyesine, imar uygulaması yapılan planlı alan oran yüzde 85’e, planlamada katılım sürecinin uygulanması oranı yüzde 100’e kadar çıkacak. 

ENVANTER GÜNCELLEMESİ…

Büyükşehir Belediyesi’nin stratejisine göre bu noktada kentsel dönüşüm çalışmaları yapılacak, kaçak yapı ile mücadele faaliyetleri yürütülecek, yıllık bina yükseklik taraması yapılarak kaçak yapıların sayısı belirlenecek ve bunlara bağlı olarak bina envanterleri  düzenli aralıklara güncellenecek. Bunların yanında cephe sağlıklaştırma çalışmaları yapılacak, çevre düzeni ve nazım imar planlama faaliyetlerine yer verilecek, Güzelyalı Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı (Marina) Projesi gerçekleştirilecek, harita, kadastro, aplikasyon iş ve işlemlerinin yürütülecek, ruhsat hizmetlerinin verilecek, uygulama imar planlama faaliyetlerine yer verilecek ve zemin etüt hizmetlerinin yapılması sağlanacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X