Bursa’da eğitime kar engeli! Bazı ilçelerde okullar tatil

Bursa’nın ilçelerinden Büyükorhan, Harmancık, Orhaneli ve İnegöl’de eğitime bir gün ara verildi. İnegöl’de ise sadece taşımalı eğitime ara verildiği öğrenildi

Bursa’da eğitime kar engeli! Bazı ilçelerde okullar tatil

Büyükorhan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “Kar yağışı ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle 16.01.2019 Çarşamba günü Büyükorhan merkez ve mahallelerinde eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmiştir. Aynı tarihte hamile ve engelli kamu görevlileri de idari izinli sayılacaktır” denildi.

Harmancık Kaymakamlığı da yoğun kar nedeniyle ilçe genelinde eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

Yurdu etkisi altına alan olumsuz hava koşulları nedeniyle Orhaneli’de de eğitime bir gün ara verildiği açıklandı. Kamuda çalışan hamile ve engelli kamu görevlileri de idari izinli sayıldı.

İZNİK VE YENİŞEHİR

Kar yağışı nedeniyle İznik ile Yenişehir ilçelerinde eğitim ve taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla iki ilçede eğitime bugün ara verileceği duyuruldu.

Açıklamada, İznik ilçesindeki Sansarak, Mahmudiye ve Yörükler ilkokulları ile Candarlı İlk ve Ortaokullarında okulların bugün tatil edildiği, merkez ve merkeze yakın mahallelerde eğitime devam edileceği belirtildi. Yenişehir ilçesinde ise taşımalı kapsamında eğitime ara verileceği bildirildi.

İNEGÖL’DE TAŞIMALI EĞİTİM TATİL

İnegöl’de kar yağışı nedeniyle 16 Ocak 2019 Çarşamba günü köylerden taşımalı eğitimde bulunan öğrenciler için okullar 1 gün süre ile tatil edildi.

TAŞIMALI EĞİTİM NEDİR ?

Taşımalı eğitim, nüfuzu az ve dağınık olan köy ve benzeri küçük yerleşim birimlerinde, zorunlu öğrenim kapsamındaki ilköğretim öğrencilerin ilçe, il gibi daha büyük yerleşim birimlerindeki merkez ilköğretim okullarına günübirlik olmak üzere taşınması ile yapılan eğitime denir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X