Bursa’da en düşük uyuşturucu kullanımı Nilüfer’de

Bursa’da en az uyuşturucu kullanılan ilçe Nilüfer oldu.

Bursa’da en düşük uyuşturucu kullanımı Nilüfer’de

Nilüfer Belediye Meclisi bünyesindeki 3 komisyonun uyuşturucu kullanımına ilişkin İl Emniyet Müdürlüğü verilerden yararlanarak hazırladığı rapora göre Nilüfer’de diğer ilçelere oranla az uyuşturucu vakası var. Nilüfer’de uyuşturucu kullanımına ilişkin durumun incelenmesi ve önlemler alınması adına Belediye Meclisi Katılımcılık ve Eşitlik Komisyonu, Sağlık ve Spor Komisyonu ile Bilim Eğitim Komisyonu, Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü birimleriyle irtibata geçerek bilgi aldı. 

Mahallinde ve dosyalar üzerinde yapılan incelemeler sonucunda 3 komisyon ortak bir çalışma ile uyuşturucu madde kullanımı, bağımlılığı ve bundan kaynaklı ölümler konusunda yapılabilecek çalışmalara ilişkin bir rapor hazırladı. Belediye meclisi toplantısında Katılımcılık ve Eşitlik Komisyonu Başkanı Pelin Sevgi tarafından okunan raporda son aylarda uyuşturucu madde kullanımı, bağımlılığı ve bundan kaynaklı ölümlerin gözle görülür biçimde artışına dikkat çekildi. 

Özellikle uyuşturucu kullanımının ilköğretim yaşı seviyesine düşmüş olmasının kaygı verici olduğu belirtilen raporda, konunun zaman kaybedilmeden ele alınması, mücadele için çalışmalar yapılması gerektiği kaydedildi.

Raporda ayrıca bu çalışmaların etkin ve kapsamlı olması açısından yerelde karar verici konumda olan kamu kurumlarıyla da eş güdümlü çalışmak gerektiği vurgulanarak çalışmaların planlanması talep edildi. Alınan bilgiler ışığında hazırlanan raporda şu ifadelere yer verildi:

“Nilüfer’de, planlı yapılaşma ve site hayatının yaygın olması, vatandaşların eğitim düzeyinin yüksek olması, sosyal yapının güçlü olması, sportif, kültürel alanların fazla olmasının olumlu etkileri, Nilüfer’deki ailelerin uyuşturucu konusunda bilinçli olması, ilçedeki okul müdürlerinin, yönetimlerinin ilgisi ve aldıkları koruyucu tedbirler, İlçe Emniyet Müdürlüğünün, Toplum Destekli Polislerimizin mahallelerdeki takiplerinin ve aldıkları tedbirlerin yüksek oluşundan dolayı Bursa’daki diğer ilçelere göre ilçemizde uyuşturucuyla ilgili vakaların düşük olduğu komisyonumuzca tespit edilmiştir.” 

Rapor doğrultusunda ayrıca Nilüfer Belediyesi’nin ulusal düzeyde rehabilitasyon çalışmalarına katkıda bulunması benimsendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X