‘Bursa’da her köye bir orman’

Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, 21 Mart Dünya Ormancılık günü ve Orman Haftası nedeniyle düzenlediği basın toplantısında 2018 yılında yapılan çalışmalar ve 2019 yılı faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

‘Bursa’da her köye bir orman’

Toplantıya Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül ve DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk katıldı. Her köye bir orman projesiyle birlikte 19 mahalleye ağaçlandırma yapacaklarını vurgulayan Akın, ‘Bir il bir ağaç’ projesi kapsamında 53 bin 585 fidan dikildiğini söyledi. Akın, geçen yıl Çağrışan Köyü’nde meydana gelen orman yangınında kaybedilen 36 hektarlık alana 47 bin 800 fidan diktiklerini belirtti. 

KÖYLÜ DEFNEDEN KAZANACAK…

Defneye yönelik çalışmalarına hız verdiklerini kaydeden Akın, 2002-2017 yılları arasında 645 hektar, 2018 yılında 1080 hektar, 2019 yılında ise 705 hektar alanın rehabilite edildiğini ifade etti. Defnenin son 5 yılda ihracat miktarı artmasına rağmen ihracat değeri yüzde 5 büyüyen bir ürün olduğuna dikkat çeken Akın, “Bölgesel hedefimiz önümüzdeki 5 yıl içerisinde 14 bin 127 defne sahası rehabilite ederek, 34 bin ton yaş defne üretimi ile orman köylüsü 30 milyon lira gelir elde ederken, ihracattan da 27 milyon dolar gelir sağlayabilecek” dedi.

“BOYLU ÇINAR FİDAN ÜRETİMİNDE İLK SIRADAYIZ”… 

Türkiye’de boylu yapraklı fidan ihtiyacını da karşıladıklarını belirten Akın, özellikle boylu çınar fidan üretiminde ilk sırada olduklarını, 36 farklı türde 65 bin boylu fidan üretildiğini söyledi. Dağyenice Göleti Konaklamalı Mesire Yeri Projesi’ni da tanıtan Akın, yaklaşık 50 hektar alana yayılacak proje içerisinde; gençlik merkezi, kır evleri, orman okulu, kır kahvesi, spor alanları olmak üzere konaklamalı mesire yeri bulunacağını sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X