Bursa’da ilk ders zili çaldı

Türkiye genelinde yaklaşık 17 milyon öğrenci için 2016-2017 eğitim öğretim yılı ilk ders zili ile başladı. Bursa’da da ilk defa okul heyecanı yaşayan öğrenciler, okullarına aileleri ile birlikte geldi.

Bursa’da ilk ders zili çaldı

İlkokul, ortaokul ve liseler çalan ilk okul zili ile dersbaşı yaptı. Bursa’da bu yıl bin 400 okulda 540 bin öğrenci ders görürken, 29 bin öğretmen görev alacak. 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıf öğrencileri 1 hafta erken okula başlamasına rağmen sadece uyum eğitimi aldı. Eğitim ve öğretim dönemi ise bugün çalan ders zili ile başladı. 

Sabahçılar saat 07.00’de okulda olurken, öğlenciler ise 12.30’da dersbaşı yapacak. Tekli öğretim olan okullarda ise dersler 08.15’te başlayıp 15.00’te sona erecek. Yetkililer okulların ders zili çalma saatlerinin birbirlerine ve bölgelere göre farklılık gösterebilmekte olduğunu söyledi.

Bursa’da bir çok ilkokulda sabah saatlerinde okul bahçesinde biriken öğrenciler, İstiklal Marşı sonrasında sınıflarına girdi. Öğrencilerin ilk gün dolayısı ile heyecanlı olduğu görüldü. Öğrencilerin yaşadıkları heyecana aileleri de ortak oldu. Çocuklarını ilk günden yalnız bırakmayan ailelerde okulun bahçesini doldurdu.

Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da 2016-2017 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. Yarı yıl tatili 23 Ocak 2017-3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.

18 milyon öğrenci dersbaşı yaptı

 

2016-2017 eğitim öğretim yılında açık öğretim öğrencileri dahil, örgün eğitimde resmi ve özel okullarda yaklaşık 18 milyon 43 bin 15 öğrenci ve 900 bin dolayında öğretmen bugün dersbaşı yaptı.

 

Okullarda, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” konularını kapsayacak şekilde törenler düzenlenecek. Törenlerde, Bakanlık tarafından hazırlanan “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” temalı broşürler tüm öğrencilere dağıtılacak. 

 

Öğrencileri ortak duyguda bir araya getirmek amacıyla hazırlanan taslakta, tüm okul yöneticilerinden, kapsayıcı ve kuşatıcı bir program uygulamaları istendi. Taslak programı, isteyen okullar aynı şekilde ya da zenginleştirip geliştirerek uygulayabilecek. Programın sağlıklı ve anlamına uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi için okul idareleri ve öğretmenlerden gerekli hassasiyet göstermeleri istendi. 

 

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı

 

Törenler sırasında dikkat edilmesi gereken hususları belirleyen bakanlık, anma programı için okullarda bir idareci ve iki öğretmenden oluşan bir komisyon kurulmasını ve programı sunmak üzere uygun sayıda kız ve erkek öğrenci seçilmesini istedi. 

 

Bakanlığın hazırladığı taslak programa göre, anma programı, şehitler için saygı duruşu ve devamında İstiklal Marşı ile başlayacak, şehitlerin ruhu için Fatiha okunacak.

 

Okul giriş ve koridorlarında “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz” anma programının amacına uygun fotoğraflar sergilenebilecek. 

 

Tören başlamadan önce ve tören esnasında, programın amacına uygun seçilen müzikler kullanılacak.

 

Şiirler okunacak

 

Bakanlığın taslak programında, Nazım Hikmet’in “Davet”, Necip Fazıl Kısakürek’in “Şarkımız Bizim”, Orhan Şaik Gökyay’ın “Bu Vatan Kimin” isimli şiirlerinin öğrenciler tarafından okunması önerildi.

 

Taslak programda ayrıca, Ahmet Arif, Mehmet Akif Ersoy, Arif Nihat Asya’nın çeşitli şiirlerinden seçilen dizelerin de okul müdürü ve öğrencilerin konuşmalarının arasında yer verilmesi istendi.

 

2 ayrı video EBA’da

 

Okullarda düzenlenecek “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz” programının akışı içerisinde, bakanlığın Eğitim Bilişim Ağı’nda (EBA) yayınlanan 2 ayrı videonun gösterimi de yer alıyor.

 

Videolardan biri, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü’nde açılan ateş sonucu, oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile şehit edilen reklamcı Erol Olçok’un reklam ajansı tarafından, diğeri ise MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda hazırlandı.

 

Milletin tek yürek halinde darbe girişimine karşı duruşu, meydanlarda gösterdiği kararlılık ve cesaret anlarını aktaran görsellerin dikkati çektiği videoda ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesinden İstiklal Marşı’na yer verildi.

 

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen anma programı kapsamında, öğrenciler için hazırlanan broşür ve videolarda, Anadolu Ajansı tarafından 15 Temmuz darbe girişimi gecesi çekilen görseller de kullanıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X