Bursa’da işçilere şok! Bakım var dediler fabrikayı boşattılar

Bursa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren otomotiv yan sanayi fabrikası, çalışanlarını makinelerin bakımı olacak diyerek ücretli izine çıkararak fabrikayı boşalttı.

Bursa’da işçilere şok! Bakım var dediler fabrikayı boşattılar

Hakan GÖNÜL

Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde beş yıldır hizmet veren otomotiv yan sanayi fabrikası yöneticileri tarafından çalışanlara ücretli izin olarak bir haftalık izin verildi.

Makinelerin bakımı yapılacak denilerek 20 Ağustos’ta izine çıkarılıp 29 Ağustos sabahında zorunlu olarak fabrikada olunması istendi.

Fabrikaya gelindiğinde izin sürecinde fabrikanın boşaltıldığını gören işçiler yetkili olarak atanan iki avukat ve bir vekil tahin edilen müdür ile karşı karşıya kaldılar.

Çalışanların ellerine verilen ve imzalanması istenen kağıtta ise, işe başlama sürecinden bugüne kadar olan bütün  maaş ve mesailerin verildiğine dair ifadeler bulunduğu öğrenildi. Fakat işçiler, paralarını alamadıkları için imzalamayacklarını ve Çalışma Bakanlığı’na başvuracaklarını söylediler.

Fabrika önünde oturma eylemi yapan çalışanlar, haklarını sonuna kadar savunacaklarını ve maaşları ile tazminatlarını almak istediklerini belirttiler.

Mağdur olan çalışanlar “Önümüz bayram ve çoğumuzun borcu var, aile geçindiriyoruz, biz ne yapacağız” diye serzenişte bulundular.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X