Bursa’da kapalı yol kalmadı

Büyükşehir Belediyesi’nin kar yağışının başladığı ilk gün startını verdiği ve aralıksız olarak devam eden karla mücadele çalışmaları sonucu 17 ilçede ulaşılamayan yerleşim birimi kalmadı.

Bursa’da kapalı yol kalmadı

Geçen yıl merkezde ana güzergahlarda karla mücadele çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez ilçelerde ve köy yollarında başlattığı karla mücadele çalışmalarında başarılı bir sınavdan geçti. Toplam 46 ekipten oluşan 300 kişilik personelle birlikte 24 saat kesintisiz hizmet esasıyla çalışan ekipler, 17 ilçede ulaşmadık köy bırakmadı. Bursa genelinde 661 köy yolu açılırken, Mustafakemalpaşa ve İznik ilçesindeki 2 köy yolunun açılması için de çalımalar aralıksız sürüyor. Köylere ulaşan ana yolların açılmasının ardından talepler doğrultusunda köy içindeki ara yollara da müdahale eden Büyükşehir ekipleri, Nilüfer’e bağlı Dağyenice Mahallesi’nin yüksek kesimlerinde kalan evlere giden yolu da öğle saatlerinde ulaşıma açtı. Yol açma çalışmalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de beraberindeki Yol Yapım Bakım Oranım Daire Başkanı İsmail Aksu ile birlikte izledi.

Kar yağışının başladığı ilk günden itibaren karla mücadele çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Başkan Altepe, çalışmalar kapsamında, evlerinde mahsur kalan hastalara, hamile kadınlara ve okullarında mahsur kalan öğrencilere de ulaşıldığını kaydetti. Bir yılda kullanılmayan tuzu nedeniyse 2-3 gün içinde harcadıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Bir yolu açıp bırakmıyoruz. Oylat gibi Gürsu TOKİ konutları gibi kritik noktalarda ekiplerimiz sürekli temizle çalışması yapıyor. Çalışmalarda yaklaşık 2 bin ton tuz harcadık. Milyonlarca liraya mal olan işi kendi ekiplerimiz ve ekipmanlarımızla hiç para vermeden en güzel şekilde yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin nasıl hizmet verdiğini de en güzel şekilde göstermiş olduk. Kar yağışı devam ettiği sürece, çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Yol Yapım Bakım Oranım Daire Başkanı İsmail Aksu ise Özel İdare bünyesinde aynı çalışmaları yürütürken, öncelik sırasına göre yollara müdahale ettiklerini hatırlatarak, “Ancak Büyükşehir Belediyesi’nde Başkanımız talimatları doğrultusunda tüm bölgelerde eş zamanlı çalışma başlattık. Bu sayede kapanan yollar kısa sürede açılmış oldu, Biz ekiplerimizle kar yağışı devam ettiği sürece çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X