Bursa’da kapatılan FETÖ üniversitesinden şok görüntüler

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kapatılan Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ/PDY) Orhangazi Üniversitesi’nin gizli bölümleri ortaya çıktı.

Bursa’da kapatılan FETÖ üniversitesinden şok görüntüler

Aykut GÜNGÖR/OLAY

 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan ve Bursa Teknik Üniversitesi’ne devredilen Orhangazi Üniversitesi Kampüsü basın mensuplarına gezdirildi. 

Öğretim üyeleri dahil bir çok kişinin bilmediği A 1 Blok Rektörlük binasının 4. katı ise oldukça dikkat çekiciydi. Asansör harici ulaşılması mümkün olmayan 4. katta güvenlik nedeni ile yangın merdiveni dahi bulunmuyor. Asansörle çıkmak içinde özel anahtar kartınız yok ise 4. kata asansör ile de ulaşmanız mümkün değil.

Ayakkabıların çıkartılarak girildiği kattaki geniş koridorlarda onlarca oda var. Sosyal alan, yemekhane, toplantı odaları, dev sohbet odaları ve farklı büyüklükte süit odaların yer aldığı 4. katta, teras, yemekhane ve çeşitli dinlenme alanları da bulunuyor. Tüm koridorlar ve odaların tek parça devasa halılarla ile kaplandığı göze çarparken, kullanılan mobilya, perde ve eşyaların oldukça gösterişli ve en üst kalite malzemelerden olduğu dikkat çekiyor. 

Kampüsü devralan BTÜ yetkilileri bu alanı gördüklerinde oldukça şaşırdıklarını belirtirken, bu alanı verimli şekilde nasıl kullanılacağı ile ilgili net fikirleri olmadığını anlattılar. Oturma grupları ve koltukların çocuk yuvalarına verilebileceğini dile getiren yetkililer, otelcilik ile eğitim veren okullar için uygulama alanı olarak kullanılma ihtimalinin de olduğunu kaydettiler. 

Merdiven ile ulaşılmamasının büyük bir dezeavantaj olduğunu ifade eden yetkililer, alanın kullanımı ile ilgili karar verildiğinde gerekli düzenlemelerin yapılabileceğinden bahsettiler. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X