Bursa’da kayıp kaçak su oranı belli oldu

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Bursa’da kayıp kaçak su oranının yüzde 65 seviyesinden yüzde 24’e kadar düşürüldüğünü söyledi.

Bursa’da kayıp kaçak su oranı belli oldu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) inşaat komitesi üyeleri, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ile bir araya geldi. BTSO Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen toplantıya, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ve BTSO inşaat komitelerinin üyeleri katıldı. Şakir Umutkan, BUSKİ ile ortak çalışmalara imza attıklarını belirtti. İnşaat komitesi üyeleri ile BUSKİ arasında düzenlenen toplantının önemine dikkat çekti.

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ise Bursa’ya en iyi hizmeti verme gayreti içinde olduklarını kaydetti. BUSKİ’nin 2015 yılı bütçesinin 924 milyon lira olduğunu kaydeden Çetinavcı, Bursa’nın yeraltı suları rezervi bakımından zengin olduğunu belirtti. Çetinavcı, ayrıca içme suyu hattı projelerinin tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

KAYIP KAÇAK SU ORANI AB STANDARTLARINDA

Bursa’nın kayıp kaçak su kullanımı bakımından örnek şehirlerden olduğunu ifade eden Çetinavcı, “1995 yılında yüzde 65’lerde olan kayıp kaçak su oranı, 2015 yılında yüzde 24-23 seviyelerine kadar geriledi. Fiziksel kayıp ve kaçak kullanımdan dolayı oluşan bu oranı daha da düşürmek istiyoruz. Avrupa’da ise bu oran yüzde 24 civarında. Bursa olarak, kayıp kaçak su oranı bakımından Avrupa’nın önde gelen şehirlerini geride bırakıyoruz.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X