Bursa’da kurbanlıklarla aynı çadırda kalıyorlar

Bursa Yunuseli Hayvan Pazarı’na çoğunlukla Muş ve Kars’tan yaklaşık 1400 kilometrelik zorlu yolculuğun ardından kurbanlıklarını satmaya getiren besiciler, günün 24 saatini çadırda hayvanlarıyla geçiriyor.

Bursa’da kurbanlıklarla aynı çadırda kalıyorlar

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kurban Bayramı’na iki haftadan az bir süre kala hayvan pazarlarındaki hareketlilik giderek artıyor.

Birçok kişi bütçesine uygun hayvanı bugünden almak için pazara giderken, besiciler de kurbanlıklarını iyi fiyatlardan elinden çıkarmanın, aylarca yaptığı zorluklarla geçen yetiştiriciliğin karşılığını almanın planlarını yapıyor.

Yunuseli Hayvan Pazarı’na Muş ve Kars gibi yaklaşık 1400 kilometre uzaklıktaki kentlerden meşakkatli yolculuğun ardından hayvanlarını getiren yetiştiriciler, günün 24 saatini kurbanlıklarıyla geçiriyor.

Hayvanlarını 12 günde satarak, memleketlerine mutlu dönmeyi ümit eden besiciler, çadırda hayvanlarıyla kalıyor. Büyük emekle yetiştirdikleri hayvanlarının yanından ayrılmayan satıcılar, kalaslardan yaptıkları ranzalarda uyuyor, yemeklerini burada yiyor.

Gün boyunca hayvanların bakımlarıyla, çadırların temizliğiyle ilgilenen üreticiler, kurbanlık almaya gelen vatandaşlarla da zaman zaman sıkı bir pazarlığa tutuşuyor.

Satışlar beklentilerin altında

Muş’tan zorlu bir yolculukla 19 büyükbaş hayvanı bir tır ile getiren Orhan Bulut, bayrama günler kala satışların da beklediklerinden az olduğunu söyledi.

Zaman zaman hayvanları belirledikleri fiyatın altında satmak zorunda kaldıklarını dile getiren Bulut, ”10 yıldır bu işi yapıyorum. Açıkçası büyük zorluk çekiyoruz. 15 gün önce çok zor bir yolculuğun ardından Bursa’ya geldik. O günden beri burada hayvanlarla yatıyoruz. 1400 kilometre yol katettik, karşılığını da alamıyoruz.” dedi.

Muş’tan kurbanlık getiren Seyfettin Er ise 12 gün önce geldikleri Bursa’daki pazarda kendi kurdukları bölümde dinlendiklerini ve geceleri burada geçirdiklerini anlattı.

Tüm yolu hayvanlarla aynı araç içinde geçirdiklerini ve kendilerinden önce onları düşündüklerini ifade eden Er, ”Yemin torbası 55-60 lira. Günde 3-4 torba yem alıyoruz. Otelimiz yok ki kalalım. Ayrıca orada kalsak zaten zarardayız iyice zarar ederiz. Bayrama az kaldı ve satışlarımızın artması için dua ediyoruz.” diye konuştu.

Er, bazı yetiştiricilerin çocuklarıyla, ailesiyle geldiğini belirterek, “Çoluk, çocuk, akraba hepimiz hayvanlarla aynı çadırlarda uyuyoruz. Kurbanlıkları iyi fiyatlarla satıp, memleketlerimize dönmek için gün sayıyoruz.” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X