Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Sabah… AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, beraberinde AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya ve il yöneticileri Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu’nun kahvaltı davetine katıldılar.
BESOB Esnaf Sarayı’ndaki sohbette, pazarcı esnafının sorunları görüşüldü.
Örneğin…
Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu sorunları sıralarken, “Sokak pazarları çok fazla. Hem pazarcı esnafı, hem vatandaş çadırdan kurtarılamadı. Bir an önce kapalı pazaryerlerine geçilmeli” dedi.
Kapalı pazaryeri yapılırken pazarcının görüşünün de alınması istedi.
Sohbette…
AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın “En güzel pazaryeri olarak örnek gösterebileceğin yer var mı?” sorusuna “Hamitler’deki Ali Bostancı Pazarı” cevabı verdi.
Gürkan kapalı pazaryeri isteğine destek verdi, hatta “otoparkıyla birlikte düşünülmeli” dedi.
Ziyaret…
Bursa Meyveciler Esnaf Odası Başkan Mehmet Çakman’la sürdü.
Ardından…
Aksu ve Çakman’ı arayıp, her pafta pazara çıkan vatandaş olarak “Pazarın ateşi nasıl düşer?” diye sorduk.
Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu söze “Pazaryerindeki ateşin düşmesi için üretime önem verilmeli” diye başladı ve şuna dikkat çekti:
“Eskiden köylerde küçükbaş-büyükbaş hayvan beslenir, her evde kümes olurdu. Şimdi yok. Köyde artık ekmek bile yapılmıyor. Köyden şehire ürün gelirken, şimdi şehirden köye gidiyor. Üretim dengesi kırsalda bozuldu.”
Aynı soruya…
Bursa Meyveciler Esnaf Odası Başkan Mehmet Çakman şu cevabı verdi:
“Ekimde ve hasatta kontrol olmazsa fiyatlar düşmez.”
Şuna dikkat çekti:
“Tarım ürünleri raf ömrü, dondurulmuş gıda ve konserveyle uzadı. Firma patatesi tarladan alıyor, cips yapıp 400 liraya satıyor. Pazarda da patatesin fiyatı 10 liraya çıkıyor.”
Söylediği şu:
“Raf ömrü uzayan ürünler tencereyi yakıyor, tüketici pahalı ürün yiyor.”
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…