Bursa’da pazarın şampiyonu ‘Paşa’

Kurban Bayramıyla ilgili Bursa’daki hayvan pazarlarında kimi besiciler satışlarını tamamlayıp çadırlarına ‘bitti’ diye tabela asarken, bazıları da ellerinde kalan küçük ve büyükbaş hayvanlarına müşteri bulma derdinde. 

Bursa’da pazarın şampiyonu ‘Paşa’

CEREN GAZİ

Pazarlarda büyükbaş kurbanlık fiyatları 8 ile 27 bin lira arasında değişirken, küçükbaş kurbanlık fiyatları bin 200 liradan başlayıp 5 bin liraya kadar alıcı buluyor. Panayır Pazarı’na Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen besiciler, kurban almayı bayramın ilk gününe bırakmayı düşünenlere fiyatların düşmeyeceğini hatırlattı. 

Muş’tan 70 adet büyükbaş hayvan ile gelen Ceyhan Demir, elinde yalnızca 3 hayvanı kaldığını belirterek,‘’ besicinin hali zor, bir çadırın maliyeti 25 bin lirayı buluyor. Biz 4 çadır tuttuk, 100 bin lira masrafımız oldu. Masraflar çok, kar az” diye konuştu.

120 küçükbaş hayvanla Sivas’tan gelen Hulusi Ateş ise, bu yılki fiyatların geçen yılla aynı olduğunu söleyerek, Bbu yıl 100 liraya aldığımız yem,  geçtiğimiz sene 45 liraydı’ ifadelerini kullandı.

Bu arada, Panayır Hayvan Pazarı’nda 1 ton 500 kilo ağırlığındaki ‘Simental’ cinsi boğa,  herkesin gözdesi oldu. Muş’un Korkut ilçesinden Mehmet Şerif Bulut tarafından Bursa’ya getirilen ‘Paşa’ isimli boğa 2. el otomobil fiyatına satıldı. Bir alıcı, Paşa için tam 26 bin 500 lira ödedi.  Bulut ‘’19 yıldır buradayım, her yıl benden alan müşterilerim var. 20 büyükbaş hayvan ile geldim. Hepsini de sattım ‘ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X