Bursa’da sanayi sitesinde patlama: 2 ölü, 3 yaralı

Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde polyester iplik üretilen atölyede meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangında 2 işçi öldü, 3 işçi yaralandı.

Bursa’da sanayi sitesinde patlama: 2 ölü, 3 yaralı

Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde polyester iplik üretilen atölyede meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangında 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Otosansit 3. Blok’ta polyester iplik üretilen atölyede basınç tüpü dolumu sırasında patlama oldu. Atölyede daha sonra yangın çıktı. 

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi. 

Vücutlarında yanıklar oluşan iş yeri sahibi İsmail Kasap ve 4 işçi, sağlık ekiplerince Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yangın ise itfaiye ekiplerince söndürülerek soğutma çalışması yapıldı.

Yaralılardan İsmail Kasap ve Ferhat Göral hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Daha önce kayıtlara yaşamını yitirdiği şeklinde geçen işçi Şura Şensoy’un tedavisinin yoğun bakımda sürdüğü, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Tedavileri devam eden diğer işçiler Serdar Sağdıç ve Bilal Özden’in ise hayati tehlikesi bulunmadığı belirtildi.

Öte yandan, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, AA muhabirine, patlamanın oksijen kaynağı ve oksijen tüpünden çıktığının değerlendirildiğini söyledi.

Yaralıların kısa sürede hastaneye intikal ettirildiğini belirten Canbolat, “Yapılan tüm müdahalelere rağmen 2 işçimiz hayatını kaybetti. Patlama sonucu çıkan yangına da itfaiye ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptı.” dedi.

1-175.jpg

2-142.jpg

3-090.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X