Bursa’da sanayi sitesinde yangın paniği

İnegöl’de Küçük Sanayi Sitesi Ağaç İşleri bölümünde faaliyet gösteren üç katlı mobilya imalathanesinde çıkan yangın, lodosun etkisiyle iki imalathaneye de sıçradı.

Bursa’da sanayi sitesinde yangın paniği

Lodos nedeniyle hızla yayılan ve oldukça korkutan yangında itfaiye ekipleri, yangına müdahale de oldukça güç anlar yaşadı. 

Edinilen bilgiye göre, 26. Sokakta faaliyet gösteren üç firmanın bulunduğu üç katlı binanın son katındaki iskelet imalathanesinde ilk belirlemelere göre sobadan çıkan kıvılcımlar yangına sebep oldu. Yangın, rüzgarında etkisiyle üç katlı binanın çatısını hızla sardı. Yangını gören vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi.

LODOS NEDENİYLE HIZLA YAYILDI

Kısa sürede tüm binayı saran alevler, 25. sokakta bulunan iki imalathaneye de sıçradı. Aynı anda üç farklı noktadan alev ve dumanlar çıkmaya başladı. Tüm araç ve ekipleri ile olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Şiddetli lodos nedeniyle yangın kontrol altına alınamazken, yangın söndürme çalışmalarına işyerleri çalışanları da katıldı. Üç ayrı firmanın bulunduğu üç katlı binadaki yangın, alt katlara da sıçradı. Uzun süren uğraşlar sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Rüzgarın etkisiyle yaklaşık 50 metre uzaklıktaki mobilya imalathanelerine de sıçrayan yangında hemen söndürüldü. Kontrol altına alınmakta zorluk çekilen üç farklı noktadaki yangının, diğer fabrikalara sıçramaması içinde ayrıca çaba sarf edildi.

YANGINDAN AĞIR HASAR ALDI

Güçlükle kontrol altına alınarak söndürülen yangında, üç katlı binadaki iskelethane ve 25. sokaktaki mobilya imalathanelerinde sevkiyata hazır halde bulunan mobilyaların tamamen yandığı bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X