Bursa’da şehitler için yürüyüş

Terör olaylarındaki artış ve Dağlıca’da 16 askerin şehit edilmesi nedeni ile Orhangazi’de şehitlere saygı yürüyüşü yapıldı.

Bursa’da şehitler için yürüyüş

Sosyal medya aracılığıyla yapılan organizasyondan haberdar olan vatandaşlar yürüyüşe destek verdi. Orhangazi Cumhuriyet meydanından başlayan protesto yürüyüşünü Orhangazi cadde ve sokaklarında gerçekleştirildi. Yürüyüş esnasında terörü lanetleyen kalabalık, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı, tekbirler getirdi. Evlerinin balkon ve camlarından bayrak sallayan vatandaşlar da yürüyüşe destek verdi. 

Protesto yürüyüşünde Orhangazi Şehitliği’ne gidildi. Burada saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ardından Kur-an-ı Kerim tilaveti sonrası dua edilerek tüm ecdada ve şehitlere bağışlandı.

Öte yandan yürüyüşe katılan kalabalık arasından HDP ilçe binasına saldırmak isteyenler oldu. Ancak ilçe emniyet teşkilatı yetkilileri tarafından taşkınlık yapılmasına engel olundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X