Bursa’da servis araçlarına denetim

Bursa Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Amirliği’ne bağlı ekipler, öğrenci ve fabrika servislerine yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Bursa’da servis araçlarına denetim

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesindeki ekipler, Büyükşehir sınırları içerisindeki öğrenci ve fabrika servislerine yönelik denetimlerini artırdı.

Servis araçlarının genel kontrollerini yapan ekipler, ‘özel harf grubu plakası olup’ ticari faaliyet gösteren fabrikaların güzergah izin belgelerinin usul dışında kullanılmasına göz açtırmıyor. Denetimlerle servis taşımacılığı işinin daha güvenli hale getirilmesini ve gerçek anlamda bu işle uğraşanların haklarını korumayı hedeflediklerini belirten Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanı Enver Karakoç, korsan taşımacılık ile haksız rekabet ve kazancın önlenmesini istediklerini söyledi.

Bursa merkezde şu anda 3 bin 954 adet S plakalı servis aracının hizmet verdiğini vurgulayan Karakoç, “Servis araçlarında S plaka bulunması zorunludur. S plaka harici sivil plakayla korsan taşımacılık yapmak yasaktır. Son bir ay içerisinde korsan taşımacılık yaparak şehir merkezine giren ve güzergah harici çalışan 260 aracı tespit ettik. Bu araçlara, Büyükşehir Belediyesi Servis Araçları Yönetmeliği’ne göre yasal işlem uygulandı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X