Bursa’da sezon boyunca 181 kişi boğulmaktan kurtarıldı

Büyükşehir Belediyesi, cankurtaran hizmetiyle sezon boyunca 181 vatandaşı boğulma tehlikesinden kurtardı.

Bursa’da sezon boyunca 181 kişi boğulmaktan kurtarıldı

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı cankurtaran ekibi, serinlemek ve yüzmek için denizden veya gölden faydalanan vatandaşları olası boğulma olaylarına karşı korumak amacıyla sezon boyunca sahillerde devriye görevi yaptı.

Bursa sahillerine olan ilgi her geçen gün artarken, Gemlik, Mudanya, Karacabey, Orhangazi ve İznik ilçelerindeki 16 bin metrelik güvenli yüzülebilir plaj alanına, İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nca 16 bin 650 metrelik güvenlik mantarı serildi. Bu tedbirlerin yanında 15 farklı noktada 45 cankurtaran ve 10 cankurtaran teknesi ile devriye görevi yapılarak olası tehlikelere karşı vatandaşlar uyarıldı.

1 Haziran-14 Eylül 2018 tarihleri arasındaki sezon boyunca İtfaiye Daire Başkanlığı kayıtlarına 188 boğulma vakası yansıdı. Bu olaylara anında müdahale eden cankurtaranlar, 181 vatandaşı kurtarmayı başardı.

İki vatandaş cankurtaranların müdahalesine rağmen kurtarılamazken, yaşamını yitiren 5 vatandaşın ise mesai saatleri dışında ve yüzme alanı olarak belirlenen alanların dışında boğuldukları belirlendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X