Bursa`da SGK`ya operasyon

Sosyal Güvenlik Kurumu Bursa Müdürlüğü’nde, 2008 yılından beri çalışan ve paralel yapı ile bağlantısı olduğu iddia edilen bilgi-işlem görevlisinin yolsuzluk olaylarına karıştığı iddiasıyla operasyon başlatıldı.

Bursa`da SGK`ya operasyon
OKTAY KAYALAR
 
Sabah erken saatlerde Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan izin ile SGK’ya gelen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bilgisayarlara el koyarak soruşturmaya başladı. Kurumdaki incelemeler devam ediyor.
 
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne gelen SGK’da sözleşmeli olarak görev yapan daha sonra kadroya alınan bilgi-işlem görevlisinin yolsuzluk yaptığı bir ihbarı üzerine soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Savcısından alınan iznin ardından İnönü Caddesi’nde bulunan SGK binasına personelden önce gelen polis, müdürlüğün ikinci katında bulunan bilgi işlem odasındaki arama ve incelemelerine başladı.

 

İddiaya göre, henüz gözaltına alınmayan T.Y., SGK’ya dışardan taşeron olarak çalışırken, 2008 yılında sözleşmeli personel olarak göreve başladı. Kurumda kısa sürede tüm bilgi-işlem bölümünün sorumluluğunu üslenen T.Y.’ye yurtdışı görüşmelere ait kriptolu telefon ile kurumun tüm işlemlerinde kullanılabilen ve gizlilik derecesi yüksek şifreler verildi. Bu şifrelerle kurumun alım-satım işlerinin yanı sıra pirim borçlarının silinmesinden emekliliğe kadar tüm işlemler yapılabiliyor.

Paralel yapı ile de bağlantısı olduğu öne sürülen T.Y.’nin görev yaptığı süre içinde cemaate ait kitapların dağıtımını ve propagandasını yaptığı da ileri sürülüyor. T.Y.’nin bilgisayar işlemlerinin yanı sıra santral aracılığıyla tüm telefon görüşmelerini kayıt altına aldığı bildirildi.

 

Soruşturma kapsamında kurumun birleşmesi sırasında hurdaya ayrılan büyük miktardaki mobilya ve diğer eşyaların da akibeti soruşturuluyor.
 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X