Bursa’da şiddetli lodos hayatı olumsuz etkiledi

Bursa’da saatteki hızı 84 kilometreyi bulan lodos onlarca binanın çatının uçmasına, onlarca ağacın sökülmesine, trafik lambalarının devrilmesine sebep oldu. Bir binanın uçan çatısı tramvay hattının elektrik tellerine düşünce, seferler aksadı.

Bursa’da şiddetli lodos hayatı olumsuz etkiledi

Bursa’da dün akşam saatlerinde başlayan lodos sabah saatlerinde etkisini artırdı. Bursa Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, lodosun saatteki hızının 84 kilometreye ulaştığını bildirdi. Şehir merkezinde onlarca ağacın sökülmesine sebep olan lodos, trafik ışıklarını devirdi, çöp konteynerlarını yollara sürükledi. 

 

Olay sebebiyle tramvay seferleri aksadı. Santral Garaj’da bir çam ağacı saatteki hızı 84 kilometreyi bulan lodosa dayanamayarak devrildi. Yıldırım İlçesi Profesör Tezok Caddesi’nde ise bir ağaç devrildi. Şehir genelinde devrilen onlarca ağaç park halindeki araçlara zarar verdi. Lodos, inşaatların güvenlik bariyerlerine de yıktı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin reklam tabelaları da lodosa dayanamadı. Şehir genelinde çok sayıda reklam tabelası yıkıldı.

 

Bursa Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, lodosun bugün etkili olacağını, yarın ise etkisini daha da artıracağını açıkladı. Yetkililer, lodosun yerini Pazartesi günü yağışa bırakmasının beklendiğini bildirdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X