Bursa’da simide zam yolda

Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, 1,5 liraya satılan simitte 25 kuruşluk fiyat artışına gitmeyi planladıklarını söyledi.

Bursa’da simide zam yolda

ASLIHAN AYDIN

Pınar, hammaddedeki fiyat artışının esnafın belini büktüğünü vurgulayarak, zammın kaçınılmaz olduğunu savundu. Bursa’da 100 gram simidin hala 1,50 liraya satıldığını kaydeden Pınar, “Aslında esnafın para kazanması için fiyatın 2 liraya çıkması gerekiyor. Ancak tüketiciyi de düşündüğümüz için azami bir zam yapacağız.

Yeni fiyatın 1 lira 75 kuruş olmasını öngörüyoruz. Bir ay içinde tarife değişecek. Bunun için çalışmalara başladık” dedi. Un ve susam fiyatlarının hala yüksek seyrettiğini anlatan Pınar, “Susamın kilosu 19,5 lira, un ise 95 liradan 155 liraya yükseldi.

Biz de zamma mecbur kaldık. Ayakta kalmamız için fiyat artışı şart” diye konuştu. Geçtiğimiz günlerde Bursa’da fırıncılar 250 gramlık normal ekmeğin fiyatını 1,25 liradan 1,50 lirayı yükseltmişti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X