Bursa’da sokak timleri göz açtırmıyor

Bursa’da, sokak timleri yaya olarak görev aldıkları bölgelerde olaylara ve suçlulara göz açtırmıyor.

Bursa’da sokak timleri göz açtırmıyor

Hakan Gönül

Bursalıların huzur ve güven içinde bayramlarını geçirmelerini amaç edinen sokak timleri, halkın arasında çeşitli meslek gruplarına ait kılıklarda görev alıyorlar. 

Bursa’da vatandaşın can ve mal güvenliği, yaklaşık 40 kişilik gruptan oluşan ikişerli ekiplere emanet.

Ekipler resmi ve sivil olarak devriye görevi yaparken,Toplum Destekli Polis memurları ise vatandaşları eğitici broşürler ve sözlü olarak bilgilendiriyorlar. Sivil ekipler ise bulundukları bölgelerde şüphelendikleri kişileri durdurup kimlik kontrolü, üst ve çanta araması yapıyor.

Yaptıkları çalışmalarla şimdiye kadar çok sayıda suç aleti, çalıntı ziynet eşyası, dolandırıcı, ve araması bulunan şüpheliyi yakalayan ekipler vatandaşlar tarafından da takdir görüyor.

Toplum Destekli Polis memurları, bayanları tacize, çanta hırsızlığına ve çocuklarının güvenliğine yönelik konularda bilgilendirirken esnafı ise sahte para, dolandırıcılık ve soygunculara karşı uyarıyor.

Görevli ekipler Bursa’da Kapalı Çarşı, Cumhuriyet Caddesi, Kent Meydanı, Fomara, Setbaşı, Ulu Camii,Yeşil Türbe, Emirsultan Camii, Teleferik, Tophane, Orhangazi ve Osmangazi Türbeleri, Heykel, Altıparmak gibi vatandaşın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde görev almakta.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X