Bursa’da ‘son gün’ hareketliliği: İstifalar art arda geldi

Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da seçim hareketliliği tüm hızıyla sürüyor.

Bursa’da ‘son gün’ hareketliliği: İstifalar art arda geldi

SEYİT GÜNDOĞAN – OSMAN GÜNEŞ

NEVZAT OKUMUŞ – ABDULLAH TANIŞ

Bir yandan siyasi partiler seçim hazırlıklarına başlarken, bir yandan da milletvekilliği aday adaylığı başvuruları devam ediyor. Özellikle kamuda görev yapanların, milletvekili aday adayı olabilmeleri için istifa süresi dün mesai saati bitimine kadar dolarken, istifalar da art arda geldi.

KÖSE VE KARADAĞ DA ADAY ADAYI

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Meclis 1. Başkanvekili Atilla Ödünç’ün milletvekili aday adaylığı için istifasının ardından dün iki isim daha istifasını sundu. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Büyükşehir ve Osmangazi belediye meclis üyesi Abdullah Karadağ, AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için istifa ederken, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Büyükşehir ve Yıldırım Meclis üyesi Şükrü Köse de AK Parti’den Bursa milletvekilliği için istifa eden isimler arasında. Nilüfer Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Meral Altuntaş da milletvekilliği aday adaylığı için meclis üyeliğinden istifa etti. 

CHP’DE İSMET KARACA  İSTİFA ETTİ 

CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca da, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti. Karaca’nın önceki akşam yönetim kurulu toplantısında istifa ederek, yönetim kurulu üyeleriyle vedalaştğı ve dün Ankara’ya giderek başvurusunu yaptığı öğrenildi. Bir dönem Bursa Tabip Odası Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Kayıhan Pala da,  24 Haziran seçimlerinde CHP’den milletvekili aday adayı olmak için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndaki görevinden istifa etti. Pala, istifasını ve CHP’dan aday adaylığını yaptığı yazılı açıklamayla duyurdu. 

İYİ PARTİ’DE YILMAZ DA GÖREVİNİ BIRAKTI

İYİ Parti’nin kurucu İl Başkanı ve yapılan il kongresinde seçilerek bu göreve gelen Yüksel Yılmaz da Bursa milletvekiliği aday adaylığı için istifa etti. İYİ Parti’de Yüksel Yılmaz ve Selçuk Türkoğlu’nun ardından GİK Üyesi Hasan Toktaş’ın da Bursa milletvekilliği için aday adayı olacağı öğrenildi.

MHP’DE TOPÇU VE SÖNMEZ

MHP İl Başkanı Tevfik Topçu ile İl Başkan Vekili Erol Sönmez, İl Başkan Yardımcısı Timur Özdemir, İl Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda gazi olan Ümit Kaplan ile İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Meriç, milletvekilliği aday adaylığı için istifalarını sundu. 

İLÇELER DE HAREKETLİ

İstifalar furyası ilçelerde de aralıksız devam etti. AK Parti Gürsu İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım, Orhangazi AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Kaya ve İnegöl Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Yurttutan görevlerinden istifa etti. Ayrıca MHP İnegöl İlçe Başkanı Hayati Bedir de görevinden istifa ederek, milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. 

EN GENÇ VEKİL ADAY ADAYI

Bu arada aday adaylık başvuruları kapsamında 18 yaşındaki Arif Bekir Dangaç, AK Parti İl Başkanlığı’na başvurusunu yaparken, şuana kadarki başvurular arasında en genç isim olarak dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X