Bursa’da Suriyelilerin kaldığı ahşap ev alev alev yandı!

Suriye’deki iç savaş sırasında sol bacağından vurularak yaralanan genç ile ailesi ve akrabalarının ikamet ettiği iki katlı ahşap ev yanarak kül oldu. Sokakta kalan Suriyeli aileye vatandaş sahip çıktı.

Bursa’da Suriyelilerin kaldığı ahşap ev alev alev yandı!

Edinilen bilgilere göre, Suriye’deki iç savaş sırasında, ailesi ile birlikte evine giderken açılan ateş sonucu sol bacağına isabet eden kurşunla yaralanan Haysam Halebi, savaşın iyice kızışması üzerine eşi, çocuğu ve yakınları ile beraber Türkiye’ye gelerek, İnegöl’de yeni bir hayat kurmaya çalıştı. Ailesi ve yakın akrabalarından oluşan 11 kişi ile birlikte Mahmudiye Mahallesi Kasımefendi Caddesi numara 244 adresindeki iki katlı ahşap evi kiralayarak burada yaşayama başlayan Suriyeli aile, dün akşam başka bir Suriyeli ailenin evine misafirliğe gitti. Suriyeli aile, misafirlikten dönüp ikamet ettikleri evlerine yaklaştıklarında ise gördükleri manzara karşısında büyük bir şok yaşadı. Çünkü sığınacakları tek yer olan evleri alevlere teslim olmuştu.

İlk belirlemelere göre sobadan çıktığı tahmin edilen yangında dumanlar ve alevler evinde ahşap olması nedeniyle hızla büyüyerek evin her yanını sardı. Evin karşısındaki komşuların fark ederek haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda araç ile gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl İtfaiye Amirliği ekipleri, dört bir yandan yangına müdahale etti. Ekiplerin gayretli çalışmaları sonucu yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Emniyet ekipleri ise, göğü yükselen alevleri merak edip gelen vatandaşları yangın bölgesinden uzak tutmaya çalıştı.

VATANDAŞ SAHİP ÇIKTI

Evlerinin yanışını izlemekten başka bir çaresi olmayan Suriyeli aileden Abdulkadir Hicazi, evde 11 kişi yaşadıklarını, akşam başka bir Suriyeli ailenin evine misafirliğe gittiklerini, evde kimsenin bulunmadığını belirterek, yangının neden çıkmış olabileceğini bilmediğini söyledi. Buz gibi havada yangını izleyen Suriyeli gazi Haysam Halebi, eşi ve kucağındaki 7 aylık bebeği ile bayan yakınları, evin karşısında bulunan kahvehaneye götürüldü. Kahvehanede yakılan sobanın etrafında çay ikram edilerek ısınmaları sağlanan ailenin sokakta kalmaması için ise vatandaşlar seferber oldu.

Yangın söndürme çalışmalarını tamamlayan itfaiye ekipleri, yangının çıkış nedeni ile ilgili araştırma ve soruşturma başlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X