Bursa’da taksi ücretlerine zam…

Taksimetre açılış ücreti 3 lira 60 kuruştan 4 liraya yükseltildi. Kilometre ücreti ise 3 liradan 3 lira 30 kuruşa çıktı. Zamlı tarife yarından itibaren uygulanmaya başlanacak.

Bursa’da taksi ücretlerine zam…

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Taksimetre açılış ücreti 3,60 liradan 4 liraya çıkarken, kilometre ücreti ise 3 liradan 3,30 liraya yükseldi. Şoförler Odası Başkanı Hasan Topçu, Bursa’da taksici esnafının en son 1 yıl önce zam yaptığını hatırlattı. 

Söz konusu ücretlerin İstanbul, Ankara ve İzmir’de Bursa’dan daha yüksek olduğunu ileri süren Topçu, ‘’Buna rağmen Ankara ve İzmir yakın zamanda fiyatları artıracak. Enflasyon yüzde 10’un üzerinde ve biz zamma rağmen enflasyonun altında kaldık. Son dönemde artan akaryakıt fiyatları bu artışı gerekli kıldı” dedi. 

Topçu, taksi dolmuşlarda ise herhangi bir ücret değişikliği olmadığını ifade ederek, kısa tarifenin 2,50 lira, uzun tarifenin de 2,75 lira olarak devam ettiğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X