Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:
UKOME kararıyla Osmangazi ilçesindeki İstiklal Mahallesi’nde çalışmak üzere 10 adet taksi plakası satmayı kararlaştıran ve bunu için 27 Aralık’ta ihale yapacağını duyuran Büyükşehir Belediyesi’ne itiraz sürüyor.
Biz buradan plakaların satılacağını duyurmuştuk ama buna itiraz olduğunu, önceki hafta büyüğümüz Ahmet Emin Yılmaz da köşesinde aktarmıştı. Bu gelişme üzerine dün Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Çakır Olay Medya’da konuğumuzdu.
İstiklal Mahallesi için satışa çıkarılan plakalara UKOME’de kendisinin şerh koyduğunu hatırlatan Çakır, “Kentte 115 dolmuş taksiye dönüşmeyi beklerken plaka satışını doğru bulmadığımızı belirttik. Hazırda 55 dolmuş taksiye geçmek için sıra bekliyor. İtirazımız dikkate alınmadı ihaleye çıkıldı. Biz de yasal yoldan yargıya gittik, plaka satış kararının yürütmesini durdurulması ve iptali için dava açtık” dedi.
Çakır, pandemi sonrası şehirde dolmuş kültürünün sona erdiğini ve mevcutların da taksi olmak istediklerine dikkat çekerek, seçim öncesi böylesi bir kararın tekrar gözden geçirilmesi için AK Partili siyasetçilerle de irtibat kurduklarına değindi. Bu konu için önümüzdeki hafta Ankara’da Ulaştırma ve altyapı Bakanlığı ile de görüşmeler yapacaklarını sözlerine ekledi.
Büyükşehir Belediyesi yasanın kendine verildiği yetkiyi kullanarak semtten gelen talep doğrultusunda taksi plakası satışı için ihaleye çıkmış. Bunda bir beis yok. Fakat, esnaf da dolmuştan taksiye geçmek isteyen üyelerine bu hakkın tanınmasında ısrarcı.
Büyükşehir Belediyesi’nin ise herkese açık ihale ile bütçesine gelir sağlayıcı böylesi bir kalemden feragat etmesinde demek ki, yasal bir sıkıntı söz konusu.
Yoksa kimse esnafı karşısına almak istemez.