Bursa’da tanıştıkları şelalede nikahları kıyıldı

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde, Yenişehir Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği (YENDAK) üyesi iki gencin nikahı, tanıştıkları Yarhisar Şelalesi’nde kıyıldı.

Bursa’da tanıştıkları şelalede nikahları kıyıldı

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Rukiye Candan ve Melihşah Özbek, YENDAK’a üye olduktan sonra bir dağ yürüyüşü sırasında Yarhisar Şelalesi’nde tanıştı. 

Bir süre sonra nişanlanan gençler, nikahlarının tanıştıkları Yarhisar Şelalesi’nde kıyılması kararını aldı.

Genç çift, gerekli hazırlıkların ardından Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik tarafından şelalede kıyılan nikahla dünyaevine girdi. Nikah törenine genç çiftin aileleri, yakınları ve arkadaşları katıldı.    

Gelin Rukiye Özbek, bu kararlarını aile büyüklerine de danıştıklarını ve olumlu yanıt aldıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Çelik’in de kendilerine yardımcı olduğunu ifade eden Özbek, “Doğa tutkunu tüm arkadaşlarımızı da nikahımıza davet ettik. Bizim unutamayacağımız bir anımız oldu. Doğa tutkunuyduk ve nikahımızı da doğada kıydırdık.” dedi.

Damat Melihşah Özbek de doğa aşığı olduğunu dile getirerek, “YENDAK’a üye olduktan sonra hayatım değişti. Hayatımın eşini burada tanıdım ve böyle bir nikah kararlaştırdık. Bizleri kırmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yenişehir Belediye Başkanı Çelik de göreve geldiğinden bu yana yüzlerce nikah kıydığını hatırlatarak, “Ancak ilk defa böyle bir nikah kıydım. Bölgemizin tanıtımı açısından son derece yararlı işler yapan YENDAK, yine bir ilki gerçekleştirdi. Kendilerini ve genç çifti kutluyorum. Kendilerine bir ömür mutluluk diliyorum.” diye konuştu. 

YENDAK Başkanı Metin Sakarya da nikah töreninin ardından konuklara nikah şekeri yerine közde kavrulmuş mısır ikram etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X