Bursa’da terör saldırılarına anlamlı tepki

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki bazı illerinden otobüslerle Bursa’ya gelen yolcuları terminalde karşılayan grup, onlara karanfil ve kestane şekeri hediye etti.

Bursa’da terör saldırılarına anlamlı tepki

Kentte toplanan yaklaşık 50 kişi, terör olaylarını protesto etmek ve güvenlik güçlerine destek olmak için Mudanya’daki Mütareke Evi’ne doğru bisiklet sürdü.

Bursa’da, sosyal medya aracılığıyla toplanan bir grup, terör saldırılarına tepki göstermek, dayanışma ve kardeşliğin pekişmesi amacıyla Doğu ve Güneydoğu illerinden otobüslerle gelen yolcuları karşılayıp karanfil ve kestane şekeri dağıttı.

Bursa Uluslararası ve Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde toplanarak, “Türk Kürt kardeştir”, “Bursa’ya hoşgeldiniz” yazılı afişler taşıyan grup, son günlerdeki terör saldırılarının ardından bazı illerde yaşanan otobüs taşlama olaylarına tepki gösterdi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı illerden gelip peronlarda otobüslerden inen yolcuları karşılayan grup, onlara karanfil ve kestane şekeri hediye etti.

Grup adına gazeteciler açıklama yapan Ahmet Günaydın, herhangi bir parti veya cemaat birlikteliği temelinde bir araya gelmediklerini, “vicdan ve insaf ehli” olduklarını söyledi.

Muş’ta “Taş atma, gül at”, “Ateşe benzin değil, su dök”, “Kardeşliği zedeleme, pekiştir” sloganlarıyla düzenlenen etkinliklere Bursa’dan ses vermek istediklerini vurgulayan Günaydın, şöyle konuştu:

“İstedik ki ‘kötü’ olanın daha çok konuşulduğu bu günlerde ‘iyi’nin sesini yükseltelim çünkü biz iyinin güçlü ve asil duruşunun her zaman kötüyü etkisizleştireceğine ve kalıcı olanın iyilik olduğuna inanan bir imana sahibiz. Aynı kültürel coğrafyanın çocukları olarak kader paydaşı olduğumuz insanlara kendimize yapılmasından hoşlanmayacağımız şeylerin yapılmasına seyirci kalmayacağız. Bu coğrafyada herkesin, her bölgede özgürce seyehat etme ve yaşama hakkına saygı gösterilmesi için sesimizi yükselteceğiz.”

Batman’dan gelen Nadir Koç da karşılama dolayısıyla çok şaşırdığını ve mutlu olduğunu dile getirdi.

Kürt olduğunu belirten Koç, “Asker ziyaretinden geliyorum. Aslında Kürt, Türk davası diye bir şey yok, biz kardeşiz” dedi.

Asker ve polislere destek için pedal çevirdiler

Bölücü terör örgütünün saldırılarına tepki göstermek, asker ve polislere desteklerini ifade etmek isteyen yaklaşık 50 bisikletliden oluşan bir başka grup ise Kent Meydanı’nda toplandı.

“Yeşil Pedal” adlı bisiklet topluluğu öncülüğünde, “112 Acil Pedal” ve “Osmangazi Bisiklet Grubu”nun destek verdiği grupta yer alan Mecit Tatlıcılar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatanı ve milleti korumaya çalışan asker ve polisleri saygıyla andıklarını ifade etti. Tatlıcılar, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde şehit olan Kurmay Yarbay İlker Çelikcan’ı anmak zorundayız. Şu anda yağmur çamur demeden görev yapan askerlerimiz var. Bizim güvenliğimiz için oradalar. Biz de bugün hava yağmurlu olmasına rağmen geldik ve buradayız. Onlara karşı büyük bir saygımız var. O yüzden bugünkü etkinliğimizi iptal etmedik. Buradan Mudanya Mütareke Evi’nin önüne gideceğiz ve orada bir dakikalık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşımızı okuyup onlara bu etkinliğimizi ithaf edeceğiz.”

Grup üyeleri daha sonra Mudanya ilçesinde bulunan Mütareke Evi’ne doğru pedal çevirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X