Bursa’da üç İlçeye üç Anadolu Lisesi

Liseye giriş tercihleri döneminde yetersiz kalan Anadolu Lisesi kontenjanı için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün girişimde bulunduğu öğrenildi. Bakanlık onaylarsa Yıldırım, Nilüfer ve Osmangazi’de bulunan 3 meslek lisesi Anadolu Lisesi’ne dönüştürülecek.

Bursa’da üç İlçeye üç Anadolu Lisesi

DERYA DEMİR

Bu yıl uygulanmaya başlanan adrese dayalı kayıt sistemine bağlı kayıt sürecinde sona gelindi. Tercih dönemi sonrasında başlayan nakil yerleştirmelerinin ardından ilçe yerleştirme komisyonuna da başvurular sona erdi. Dünkü komisyona başvurmayan ve herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler bundan sonraki süreçte 1 yıl boyunca örgün eğitime devam edemeyecek ve açık liseye gitmek durumunda kalacak. Ancak herhangi bir okula yerleşen ve yerleştiği okuldan memnun olmayan öğrenciler, belirli aralıklarla yapılacak olan nakil süreci ile istediği okula gitmek için tercihte bulunacak.

ONAY GELİRSE DÖNÜŞÜM OLACAK

4’ncü nakil dönemi sonucunda da Bursa genelinde yaklaşık bin 900 öğrenci herhangi bir okula yerleşememişti. Okullara yerleşemeyen ya da yerleştiği okuldan memnun olmayan öğrencilerin ortak isteği, yeni Anadolu Lisesi kontenjanı ya da yeni Anadolu liselerinin açılmasıydı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu isteği karşılamak için var olan Anadolu liselerinde kontejnan artırımına gitse de sorunun çözümü olmadı.

Bundan sonraki süreçte, istediği okula yerleşemeyen öğrenciler için müjdeli bir haber olduğunu anlatan Türk Eğitim Sen 1 No’lu Başkanı Metin Öksüz, “Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer’de birer meslek lisesinin Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmesi noktasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden adım geldiğini duyduk. Şuan net bir durum yok. Ancak belge onaylanırsa bu 3 ilçedeki birer meslek lisesi Anadolu Lisesi’ne dönüşecek” diye konuştu.

SONUÇLAR YARIN  AÇIKLANACAK

Hiçbir okula yerleşemediği halde ilçe komisyonlarına başvurmayan öğrencilerin durumu hakkında da bilgi veren Öksüz, “Dün başvuru için son gündü. Hiçbir okula yerleşemediği halde bu komisyona başvuruda bulunmayan öğrenciler bir yıl boyunca örgün bir okula kayıt olamayacak.

Yani açık lisede okumak durumunda kalıp, sonraki yıl yeniden başvuruda bulunabilecek. Komsiyona başvuruda bulunanların sonuçları ise yarın açıklanacak. İlçe komisyonu boş kontenjanları dikkate alarak öğrencinin adresine yakın olan okula yerleştirmeleri yapacak” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X