Bursa’da yıkılan iki tarihi lise, yerine yapılacak mı?

Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yerine yapılmayacağı iddiaları karşısında İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri yüreklere su serpti: Okullar yerine yapılacak.

Bursa’da yıkılan iki tarihi lise, yerine yapılacak mı?

DERYA DEMİR

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde depreme dayanıksız oldukları gerekçesiyle yıkılan 13 okulun yıkımları yapılırken, bir çoğunun da inşaatı başladı.

Bu okullarda 6 bin 32 öğrencileri tekrar eski okullarına dönüp dönemeyecekleri konusunda endişe ederken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kamuoyunu rahatlatan bir açıklama geldi.

Okulların tamamının yıkımının gerçekleştirildiğini ve birçoğunda inşaatın başlandığını belirten yetkililer, Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yerine yapılacağını söylediler. 

TÜM OKULLAR YIKILDI

Yıkılan okulların arazilerin verimli bir şekilde kullanıldığını kaydeden yetkililer, Kestel Atatürk İlkokulu’nun 8 derslikten, 16 dersliğe çıkarılarak yapımının başladığını söyledi.

Diğer yandan 24 derslikli olan Yavuz Sultan Selim Ortaokulu’nun, 32 derslikli olarak inşaatı yapılmak üzere yer teslimi bu hafta içerisinde yapılacak.

Selçuk Hatun Ortaokulu 24 derslikten 32 dersliğe çıkarılıp, okulun Bakanlık tarafından ihalesinin bu ay içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. 3

2 derslikli olarak projesi hazırlanan Yunuseli Hacı Naciye Kanalıcı Okulu için ise ihale hazırlığı yapılırken, diğer okulların projeleri hazırlanmış olup bütçe imkanları doğrultusunda inşaata başlanması planlanıyor. 

DEMİRTAŞPAŞA’IN PROJESİ BİLE HAZIR 

Yerine yapılmayacağı konusunda kamuoyunda çeşitli iddialar ortaya atılan Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise aynı yerine yapılacağı bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerindan alınan bilgiye göre; 17 dönümlük araziye sahip olan Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin projesi okul idarecileri ve öğretmenlerin katkıylarıyla hazırlandı.

Proje; okul binası, üç atölye ve spor salonu şeklinde tamamlandı. Projenin bütçe imkanı doğrultusunda ihale hazırlığı yapıldığı bilgisi verildi. Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ise tarihi bir bölgede olduğunu kaydeden yetkililer, Kültür ve Tabiat Varlıkları Anıtlar Kurulu tarafından takip edildiğini ve kurulun onaylayacağı özel projelerin uygulanacağını belirtti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X