Bursa’daki 3 hastaneye yeni görev

Bursa’da sağlık hizmetleri yeniden planlandı. İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa’daki 3 büyük hastanenin yeni planlamasını açıkladı.

Bursa’daki 3 hastaneye yeni görev

Sanayisi ve nüfusu sürekli büyüyen, Osmangazi ve Çanakkale köprüleriyle ulaşımın merkezine gelen Bursa’da sağlık hizmetleri yeniden planlandı.

İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, merkezdeki Ali Osman Sönmez Çekirge Devlet, Dörtçelik Çocuk ve Yüksek İhtisas hastaneleri yeni planlamasını Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’a açıkladı.

Yılmaz da, Dr. Akan’ın yeni planlamayla ilgili yaptığı önemli açıklamalarını bugünkü köşesinden okuyucularıyla paylaştı.

Merkezde 3 hastaneye yeni görev: Sağlık hizmeti daha üste çıkacak!

Dikkat çekmeyecek gibi değil… Son dönemde Bursa’da sağlık hizmetinde kaliteyi yükseltmeye yönelik önemli yatırımlar yapılıyor. Bu kapsamda ilçelerdeki hastaneler daha kapsamlı şekilde yeniden yapıldı.

Merkezde…

Bir yandan sağlık planlaması doğrultusunda yeni hastaneler devreye girerken, bir yandan da mevcut hastaneler yeni planlamadaki rollerine uygun görevleri doğrultusunda fonksiyonel hale getiriliyor.

İşte…

Bu planlamayla merkezdeki üç hastane bünyesinde yapılacak düzenlemeleri İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan açıkladı:

Bir…

“Acemler’de Ali Osman Sönmez Çekirge Devlet Hastanesi inşaatına 950 yataklı başlamıştık, ihalesi yeniden yapılırken bazı revizyonlarla bin yatağa çıkıyoruz. Yoğun bakım da 250-300 yatağa yükselecek.”

Hedefi şu:

“Bu hastanemizde kanser tedavisine yönelik Onkoloji Tanı Merkezi yanı sıra kardiyovasküler cerrahide standart üstüne çıkacağız.”

İki…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X