Bursa’daki at eti skandalına 30 yıl hapis!

Bursa’da, 8 ay önce önce lüks lokantalarda at eti satılması ile ilgili skandalın ardından tutuklanıp tahliye olduktan sonra satışa hazır 143 kilo at eti ile birlikte yine yakalanan şüphelinin de aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında, toplam 30 yıla kadar h

Bursa’daki at eti skandalına 30 yıl hapis!

Edinilen bilgiye göre, jandarma ekipleri, merkez Osmangazi ilçesi Büyükdeliller Köyü’nde kesilen bir atın etlerinin piyasaya sürüleceği ihbarı üzerine harekete geçti. Şüphelilerin içinde bulunduğu araç, Bursa-Orhaneli yolunun Keles yol ayrımında durduruldu. Kaçmaya başlayan şüphelilerin durması için ekipler havaya uyarı atışı yaptı. Peşlerindeki ekiplere yakalanmamak için aracı bırakıp kaçmaya devam eden 3 zanlı, ormanda jandarmanın nefes kesen operasyonuyla gözaltına alındı. Araçta yapılan incelemede ise 143 kilo at eti ele geçirildi. Şüphelilerin at etlerini kilosu 14-15 liradan sığır eti diye sattıkları öğrenildi.

Zanlılardan Süleyman Ç.’nin 8 ay önce Bursa’yı sarsan at eti skandalında gözaltına alındığı, serbest bırakıldıktan bir gün sonra tekrar at eti satmaya kalkınca da tutuklandığı ortaya çıktı. Olayla alakalı gözaltına alınan Süleyman Ç. Rahmi Ç., Yusuf Ç.’nin atları kesip piyasaya sürdükleri belirlendi. Şüpheliler, “Halk sağlığını tehlikeye sokmak, bozulmuş at eti satmak” suçlarından adli mercilere sevk edildi. Zanlılardan Süleymen Ç. ve akrabası Rahmi Ç. tutuklanarak cezaevine gönderilerken, diğer şüpheli Yusuf Ç. ise serbest bırakıldı. 

Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Aksoy tarafından yürütülen soruşturması sona erdi. Savcı, kenti sarsan ikinci skandalın ardından at etlerini bilerek satın aldıkları iddia edilen lokanta işletmecileri Melih Y.(28), Binali Y. (40) ve Rafet O. (29) hakkında da işlem yaptı. Toplam 6 şüpheli hakkında, ‘Bozulmuş veya değiştirilmiş gıda veya ilaçların ticaretini yapmak, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde bozulmuş, değiştirilmiş her türlü yenilecek veya içilecek şeyleri veya ilaçların ticaretini yapmak’ suçuyla 5’er yıla kadar hapislerini istedi.

Şüpheliler önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X