Bursa’daki bayramlaşmada İstanbul seçimi konuşuldu

CHP, İYİ PARTİ ve MHP’nin Bursa’daki bayramlaşma programında 23 Haziran’da yapılacak seçim gündeme damga vurdu.  

Bursa’daki bayramlaşmada İstanbul seçimi konuşuldu

HATİCE DAL

Bursa’da, Ak Parti’nin ilk günkü bayramlaşmasının ardından dün de iktidarın ittifak yaptığı MHP ile iki muhalet parti CHP ve İYİ PARTİ’nin bayram buluşmsı gerçekleşti. CHP Bursa İl Örgütünün Kültürpark’taki törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Yüksel Özkan, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.  

CHP’NİN İSTANBUL  NÖBETİ

Yapılan konuşmalarda ise gündemi İstanbul seçimi oluşturdu. CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, “Her şey çok güzel olacak. İnanıyoruz ki İstanbul halkı, 31 Mart’ın seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu bir kez daha seçerek, tarihe önemli bir not düşecektir’ ifadelerini kullanırken, milletvekili Yüksel Özkan da,  “23 Haziran’a odaklandık, her ilçede genel merkez tarafından görevlendirilmiş arkadaşlarımla o gece ben de İstanbul’da demokrasi nöbetinde olacağım” şeklinde konuştu.  

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise konuşmasında bayramların önemine dikkat çekerek, dini günlerin sevgi, dostluk, kardeşlik, özgürlük, beraberlik, dayanışma günleri olduğunu söyledi. 

İYİ PARTİ DE BAYRAMLAŞTI 

CHP’nin ardından İYİ Parti İl Teşkilatı da bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Yine Kültürpark’ta düzenlenen organizasyona İYİ Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Tatlıoğlu ve Ahmet Kamil Erozan’ın yanısıra CHP’liler de katıldı.
İYİ Parti’nin kuruluşu ile siyaset arenasının değiştiğini belirten İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır, “25 Ekim 2017 tarihinde 200 kişiyle kurulan İYİ Parti’nin 31 Mart Yerel seçimlerinde Bursa’da oy oranını yüzde 15 arttırmıştır’ dedi. 

Bahadır, Bursa’da bayramda toplu taşımanın ücretli olmasına da tepki gösterirken, İYİ PARTİ milletvekili İsmail Tatlıoğlu da,  “Siyaset olarak bizim temel felsefemiz kurulan bayram sofralarının çevresinde herkesi bir araya getirmek” açıklamalarında bulundu. 

 MHP’LİLERİN BULUŞMASI

MHP İl Teşkilatı’nın bayramlaşması ile Çelik Palas’ta yapıldı. Programda Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Genel Sekreter Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç,  Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı ve çok sayıda teşkilat üyesi bir araya geldi. 
Mustafa Hidayet Vahapoğlu’nun nadolu coğrafyasında yaşayabilmenin tek yürek olmaktan geçtiğini dile getiren konuşmasının ardından MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İstanbul Büyükataman’ın sözleri İstanbul seçimlerine yönelik oldu. 

“HUKUK KATLEDİLDİ”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Bizans oyunlarının sergilenmeye çalışıldığını belirten Büyükataman, “İstanbul’da ciddi anlamda usulsüzlüklerin, hukuksuzlukların olduğuna yönelik yapılan itirazlar neticesinde hakikaten profesyonel bir hırsızlık örneği ortaya çıkmıştır. Bu seçimlerde hukukun katledildiğini birlikte gördük’ şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X