Bursa’daki dev projede büyük hüsran!

BESOB Başkanı Arif Tak’ın büyük vaatlerle başlattığı Çataltepe’deki Sanayi Sitesi projesi yılan hikayesine dönünce, devreye Kestel Belediyesi girdi. Araziye konut yapılmasına Şehircilik Bakanlığı’dan da yeşil ışık geldi. Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal, son gelişmeleri bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’daki dev projede büyük hüsran!

2011’de temeli atılan BESOB Esnaf Sanayi Sitesi’nde 3 bini aşkın dükkan yapılacaktı. Bugüne kadar sadece 125’i inşa edilebildi. Süreç çıkmaza girince 700 esnaf parasını alıp çıktı. Birçoğu parasını kurtarmak için uğraşıyor. Ardından TOKİ projeden çekildi. Son çare olarak kurulan BESKOOP da çözüm olmadı.

Bölgeyle ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. Kestel Belediyesi, ilçe halkının talepleri doğrultusunda bu arsaya konut inşa etmek için Şehircilik Bakanlığı’na başvurdu. TOKİ’nin yapacağı proje için şimdiden 10 bin konutluk talep var. İlk etapta bin konut planlanıyor. Bakan Kurum, projeye olumlu bakıyor.

BESOB Başkanı Arif Tak, BESKOOP Başkanı Erol Köse ve Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır konut projesi için önceki gün bir araya geldiler.

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’ın yazısının tamamı için tıklayın… 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X