Bursa’daki FETÖ soruşturmasında 7 tutuklama!

Bursa’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 16 kişiden 7’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bursa’daki FETÖ soruşturmasında 7 tutuklama!

BÜLENT CİVANOĞLU / OLAY

 

Darbe girişim ardından yürütülen soruşturma kapsamında, Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne bağlı ekipler, FETÖ/PDY örgütüne para yardımı topladığı ve finansal destek sağladığı öne sürülen 2’si kadın 16 kişiyi gözaltına aldı. Aralarında esnafların da bulunduğu 16 kişi Emniyet’teki sorgularının ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. 

7 TUTUKLAMA

Zanlılardan, aralarında Demokratik Gelişim Partisi’nin (DGP) eski genel başkan yardımcısı Kani Kudu’nun da olduğu 7’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 9’u ise serbest bırakıldı.

 

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kani Kudu’yu Yalova’da gözaltına alınmıştı. Demokratik Gelişim Partisi’nin (DGP) eski genel başkan yardımcısı olan Kudu, yaklaşık 10 yıl önce Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi olup genel sekreterlik de yapmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X