Bursa’daki Rahvan At Yarışları’na kızlar damga vurdu

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Akçalar Mahallesi’nde gerçekleştirilen 9. Akçalar Rahvan At Yarışları’na genç kızlar damga vurdu. Geleneksel ata sporlarında ‘Biz de varız’ mesajı veren kızlar, izleyicilerin ilgi odağı oldu.

Bursa’daki Rahvan At Yarışları’na kızlar damga vurdu

Geleneksel ata sporlarını yaşatmak birçok projeye imza atan Bursa’nın Nilüfer Belediyesi, Akçalar Rahvan At Yarışları’nın 9.’sunu Hisartepe Yarış Alanı’nda düzenledi.

Rahvan at sporlarına ilgi gösteren çok sayıda izleyicinin katıldığı Akçalar Rahvan At Yarışları, Bursa, Balıkesir, Kütahya ve İzmir’den gelen yüzü aşkın atın katılımıyla gerçekleştirildi. Baş, baş altı, büyük orta ve küçük orta gibi kategorilerde düzenlenen yarışlar, gün boyu sıcak havaya rağmen devam etti. Yarışlar sonunda dereceye girenlere madalya ve kupalarını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey takdim etti.

“Amacımız ata sporunu devam ettirmek”

Yarışlar hakkında bilgi veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “125 civarında atımız yarıştı. En önemlisi ata sporunun Nilüfer Belediyesi olarak sürdürülebilir bir şekilde sahalarda aynı güzellikte her yıl yapılabilmesinin sağlanmasıydı. Bizim için önemli olan buydu. Önceki hafta Kayapa’da 25’incisini yapmıştık. Akçalar’da da 9 sene önce başlanan bir projeydi. Bu şekilde devam ediyor. Amacımız ata sporunu devam ettirmek. Tek çatı altında toplayıp, Nilüfer’de bir araya getirerek, yıl içerisinde bir kaç defa yapılmasını sağlamaktır amacımız. Bu konuda da hazineyle temaslarımız devam ediyor. İnanıyorum ki ya ormandan yada hazineden alacağımız yer ile birlikte tesisleri de yaparak Rahvan’a gönül vermiş olan tüm sporcularımızı orada toplamayı hedefliyoruz” dedi.

Nilüfer’de yapılan Rahvan At Yarışlarının en önemli özelliğinin kadınların da katılım sağlaması olduğuna dikkat çeken Bozbey, “Ben genç kızlarımıza, genç kadınlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Türk kadınının sadece evde oturan değil, her alanda nice başarılara imza atacak nitelikte olduğunu gösteren bir anlayış ortaya koyduklarından dolayı teşekkür ediyorum. Katılanların hepsini kutluyorum” diye konuştu.

“6 yaşından beri ata biniyorum”

Akçalar’da ilk kez düzenlenen kadınlar özel kategorisine de katılım gösteren genç kızlar, izleyicilerin ilgi odağı oldu. Yarışı kazanan 16 yaşındaki Melike Özpınar, “Atçılık dededen, babadan geldiği için küçüklükten beri ata biniyorum. 2 hafta önce Kayapa’daki yarışta birinci olmuştum. Şimdi de Akçalar’da birinci oldum ve çok mutluyum. 6 yaşından beri ata biniyorum. Dededen beri olduğu için hep atlarımız vardı ve ata biniyordum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X