Bursa’daki rüşvet operasyonunda 6 tutuklama

Orhaneli Orman İşletme Müdürü’nün de aralarında bulunduğu 6 kişi cezaevinde.

Bursa’daki rüşvet operasyonunda 6 tutuklama

OSMAN SAK

Orhaneli’nde, ormandaki ağaçların rüşvet karşılığı kesimine izin verildiği bilgisi üzerine harekete geçen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 6 ay önce inceleme ve araştırma başlattı. Önemli bilgiler elde eden ekipler, operasyon için düğmeye basınca Orhaneli Orman İşletmesi Müdürü Sadettin Özer ile, bazı kurum çalışanları ve sivillerin de aralarında olduğu 13 kişi geçtiğimiz günlerde gözaltına almıştı.

6 tutuklama

Dört gündür sorgulanan zanlılar ‘görevi kötüye kullanmak’ ve ‘rüşvet’ suçlaması adliyeye sevk edildi. Orhaneli Orman İşletmesi Müdürü Sadettin Özer ile aynı kurumda memur Vahittin Ulusinan, Koçu köyü muhtarı Bilal Kaya, Ahmet Uğur, Fehmi Yakışı ve Erkan Kurtul tutuklandı. 7 kişi ise, ‘adli kontrol’ şartı ile serbest bırakıldı.

10 milyon TL’lik haksız kazançtan söz ediliyor

Soruşturma kapsamında 10 milyon liralık haksız bir kazançtan söz edilirken, Orman İşletmesi Müdürü Sadettin Özer’in ayrıca mal varlığında da artışlar olduğunun ortaya çıktığı öne sürüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X