Bursa’dan 5 bin 611 başvuru

Bursa’daki sigara bırakma polikliniklerine 2019 yılının ilk 9 ayı itibariyle 5 bin 611 başvururken, bin 302 kişi sigarayı bıraktı.

Bursa’dan 5 bin 611 başvuru

Sigara bağımlılığıyla mücadele çalışmalarını değerlendiren Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, bilimsel geçerliliği kanıtlanmış yöntemler kullanılması halinde tütün bağımlılığından kurtulmanın mümkün olabildiğini söyledi. Dr. Akan, ”Kullanıcıların bu husustaki farkındalıklarını ve motivasyonlarını artırmak önemlidir. İlimizde bu doğrultuda aktif hizmet veren gerek hastanelerimiz bünyesinde gerekse birinci basamak sağlık hizmeti sunan sağlık hayat merkezlerimizde yer alan 17 adet sigara bırakma polikliniği bulunuyor” diye konuştu.

BİN 302 KİŞİ BIRAKTI…

Her yıl sigara bırakma polikliniklerine başvuranların ve aynı şekilde poliklinikler vasıtasıyla sigarayı bırakanların sayısının arttığının altını çizen Dr. Akan, ”2019 yılının ilk 9 ayı itibariyle ilimizdeki 17 sigara bırakma polikliniğine 5 bin 611 başvuru yapıldı. Burada yürütülen tedavi ve danışmanlık hizmetleri sonucu bin 302 vatandaşımız sigara bağımlılığından kurtuldu” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X