Bursa’dan Hollanda’ya bin 200 ton salça 

İnegöl’de faaliyet gösteren Kulaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, bu yıl Hollanda’ya bin 200 ton acı biber salçası ihracat edecek. İhracat için üretim çalışmalarına başlandı. 

Bursa’dan Hollanda’ya bin 200 ton salça 

İnegöl’de Kulaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi acı biber salçası üretimi için çalışmalara başladı Geçtiğimiz yıl Hollanda’ya 950 ton acı biber salçası ihraç eden kooperatif, bu yıl bin 200 salça için ihraç etmeye hazırlanıyor.

İhracata yönelik acı biber salçası üretimine başladıklarını belirten Kulaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, “İzmir Tire’den 20 ton biber geldi. 30 çalışanla sezona başladık. Bayram sonrasında çalışan sayısı 60-70’i bulacak. İhracatta garantimiz vardır. Çünkü diğer ülkelere nazaran ürünümüz kaliteli ve lezzeti de farklı. Hollanda firması da bizi tercih ediyor. Her yıl kapasitemizi yükseltiyoruz” dedi. 

ÖNEMLİ ARTIŞ

Geçen yıl bin ton civarında ihracat yaptıklarını ve bu yıl bin 200 tona çıkaracaklarını belirten Uğur, “Hollanda’ya yaptığımız ihracat hem ülkemiz, hem de kooperatifimiz için önemli. Hollanda’nın ithalat kriterleri yükselmesine rağmen bu kriterlere uymaya çalışıyoruz. Böylelikle hem ilçemizi, hem de ülkemizi iyi temsil edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

İhracatla birlikte kooperatifin üretim kapasitesinin de büyüdüğünü ifade eden Ahmet Uğur, “Önceleri sadece iç piyasaya çalıştığımızda kapasitemizin yüzde 60-70’ini kullanabiliyorduk. Çünkü sattığımız belliydi, fazlasını yapmıyorduk. İhracata başladıktan sonra her geçen gün büyüdük. Şu anda tüm kapasitemizin yüzde 70’ini ihraç ediyoruz. Geri kalan kısmı da iç piyasa için hem acı biber, hem tatlı biber, hem de domates salçası yapıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X