Bursa`dan kraliçeye siyah incir teşekkürü

Uludağ Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Bursa siyah incirinin dünya çapında tanınmasına katkı sağlayan İngiltere Kraliçesi Elizabeth Alexandra Mary`e teşekkür mektubu ve incir gönderdi.

Bursa`dan kraliçeye siyah incir teşekkürü
Kraliçesi Elizabeth Alexandra Mary, 14 Mayis 2008’de Bursa’ya yaptığı ziyaret sırasında Bursa siyah incirini tadarak çok beğendi.
 
Ardından Düşes Kate Middilton da hamilelik döneminde bulantılarının geçmesi için siyah inciri önerdi. İngiliz Kraliyet ailesinin Bursa siyahı incirine ilgisi ürünün tanıtımını uluslararası bir alana taşınmasına ve dış satışlarda rekor kırılmasına katkı sağladı. Kraliçe Elizabeth’in tanıtımına katkıda bulunduğu siyah incir ihracatı 2013 yılında 34.8 milyon dolar, 2014 yılının ilk 10 ayında tüm zamanların rekorunu kırarak toplam 42.6 milyon dolara ulaştı. UYMSİB Başkanı Salih Çalı, Bursa Siyahı incirindeki ihracat başarısını ürünün gıda güvenliğinin sağlanması ve kalitesinin artırılmasına bağlayarak şöyle konuştu:
 
“Dış satışlarımızın artmasında pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinin büyük etkisi oldu. 2008 yılında İngiltere Kraliçesi Elizabeth Alexandra Mary, şehrimize gelerek, Bursa Siyah İnciri’ni tattı ve çok beğendi. Ardından 2010 yılında İngiltere’nin Daily Telegraph gazetesinin muhabirleriyle Bursa’da üreticilerle ve yetkililerle görüştü. Görüşmelerinin ardından Daily Telegraph Gazetesi’nde yayınladıkları haberde Bursa Siyah İnciri’ne dikkat çektiler. Bunlar çok önemli gelişmelerdi. Milyon dolarlar harcasaydık bile siyah incir için bu tanıtımı yapamazdık.”
 
İngiltere Kraliçesi’nin bu tanıtıma büyük katkı sağladığını kaydeden ve uzun süreden bu yana İngiliz Kraliyet ailesine bir teşekkür mektubu yazmak istediklerini ifade eden Salih Çalı, şöyle devam etti:
 
“İncirde tüm zamanların rekorunu kırdık. Biliyoruz ki daha büyük başarılara imza atacağız. Dünyanın hiçbir yerinde bu ürünü tatmayan ülke kalmayacak. İncirdeki bu başarılı tablo bizi sevindirdi. Bu ürünün tanıtımında bize büyük katkılar sağlayan İngiliz Kraliyet ailesine bir mektup yazarak, kendilerine teşekkürlerimizi ilettik. Bu güzel tadı onlara bir kez daha hatırlatmak için nadide meyvemiz Bursa Siyah İnciri’ni Buckingham Sarayı adresine gönderdik.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X