Bursagaz’dan lodos uyarısı

Güvenli doğalgaz kullanımına dikkati çeken Bursagaz, lodoslu havalarda karbonmonoksit zehirlenmelerine ve bakımsız cihazlara karşı abonelerini uyardı.

Bursagaz’dan lodos uyarısı

Bursa’da 1 milyondan fazla aboneye hizmet veren Bursagaz, havaların soğumasıyla birlikte doğalgaz kullanımının arttığı son günlerde, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı tüketiciyi uyardı. Bursagaz Genel Müdürü Bora Çermikli, yaptığı yazılı açıklamada, ‘‘Bursagaz olarak her yıl sonbahar aylarında ‘Güvenli Doğalgaz Kampanyası’ başlatarak abonelerimizi bilinçlendirecek çalışmalar yürütüyoruz. Hedefimiz doğalgazın güvenli ve verimli kullanımı konusunda tüketicilere destek olmak” dedi.

LODOSTA CİHAZLAR KAPATILMALI…

Ailelere doğalgaz kullanımı sırasında dikkat etmeleri gereken noktalar hakkında da bilgi veren Çermikli, şunları söyledi: ‘‘Havalandırma menfezleri sürekli olarak açık tutulmalıdır. Eğer yakıcı cihazlarda; farklı sesler, alev renginde değişiklik, dikkat çeken koku, kullanım düğmelerinde bozukluk veya eksiklik fark edilirse zaman kaybetmeden yetkili servis ile iletişime geçilmelidir. Lodoslu havalarda ise tüm bacalı cihazlar (kombi, doğalgaz sobası, vb…) mutlaka kapatılmalıdır. Unutmayın ki ailenizin güvenliği sizin elinizde.”

ÇÜRÜK SARIMSAK KOKUSUNA DİKKAT! HEMEN 187’Yİ ARAYIN…

Bursagaz’dan yapılan açıklamada, olası bir gaz kokusu hissedildiğinde yapılması gerekenlerle ilgili de şu bilgilere yer verildi: “Çürük sarımsak gibi bir koku hissettiğinizde çakmak ve kibrit yakmayın, lamba ve diğer elektrikli cihazları açmayın, kapamayın veya fişten çekmeyin. Kapı ve pencereleri açarak ortamı havalandırın. Doğalgaz ile çalışan cihazların ve sayacınızın vanasını kapatın. Kapı zilini ve telefonu kullanmayın ve kullandırmayın. Gaz kokusu olan yerdeki kişileri ortamdan uzaklaştırın. Evinizin dışından 187 numaralı Doğalgaz Acil Hattı’nı arayın.”

HAYAT KURTARAN 12 ALTIN KURAL

– Bacaların yıllık bakımını yetkili servislere yaptırın.

– Özellikle eski teknoloji kombi ve doğalgaz sobası gibi cihazların bacaları ile sensörlerin çalışıp çalışmadığını kontrol ettirin.

– Havalandırma menfezlerini kesinlikle kapatmayın.

– Bursagaz’ın onayı olmadan tesisatınıza müdahale etmeyin.

– Doğalgaz tesisatlarınıza sertifikalı firmalar aracılığıyla bakım yaptırın.

– Bacalı cihazların bulunduğu odada uyumayın, karbonmonoksit alarm cihazı taktırın.

– Bacalı yakıcı cihaz ile baca arasındaki bağlantının, paslanmaz çelik malzeme olmasına dikkat edin.

– Mutfaklarda bacalı cihazların bağlandığı bacalara aspiratör bağlamayın.

– Banyolarınızda bacalı cihaz kesinlikle kullanmayın.

– Yakıcı cihazlarınıza ait esnek bağlantı parçasının sızdırmazlık özelliğini kontrol edin.

– Yakıcı cihazlarınızda; farklı sesler, alev renginde değişiklik, dikkat çeken koku, kullanım düğmelerinde bozukluk veya eksiklik varsa yetkili servisiniz ile iletişime geçin.

– Lodoslu havalarda bacalı cihazlarınızı kapatın.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X