Bursalı çiftçiler için kritik uyarı!

Olay Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Hasan Ali Çavuş, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın, özellikle Bursa’nın Karacabey ilçesinde yetiştirilen soğan ve patates üzerinden yaptığı kritik uyarıyı değerlendirdi…

Bursalı çiftçiler için kritik uyarı!

Olay Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Hasan Ali Çavuş, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın soğan ve patates üzerinden yaptığı kritik uyarıyı değerlendirdi…

Çavuş, yazısında şu ifadeleri kullandı: 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’dan dikkat çekici açıklamalar geldi.

‘Yaklaşık 1,7 milyon ton patates, 220 bin ton kuru soğan depoda bekliyor. Üreticimiz oluşan fire nedeniyle kilogramı 1 liranın üzerine çıkan ürününü maliyetin altında bir fiyatla kilogramı 60 kuruşa satıyor. Üreticilerimizin bekleyecek gücü de zamanı da kalmadı. İki ürünün acilen pazarlanması gerekiyor.’

Bayraktar önerilerini ise şöyle sıraladı:

-Belediyeler üreticiden daha fazla alım yapmalı.

-Milli Savunma Bakanlığı, cezaevleri, huzurevleri ve hastaneler menülerinde bu ürünlere daha fazla yer ayırmalı.

-İhracat teşvikleri verilmeli.

-Gübre fiyatları kura bağlı olarak acilen düşürülmeli.

TZOB Başkanı ayrıca, ürünün zayi olması durumunda üreticilerin patates ve soğan üretiminden kaçacağını, bunun da seneye vatandaşın iki ürünü çok pahalı tüketmesine neden olacağını vurguluyor.

Unutmayalım ki, gıda fiyatları son yıllarda en çok konuştuğumuz, tartıştığımız konuların başında geliyor.

Hem aile bütçeleri hem de enflasyon açısından…

Hatırlayın; bir-iki yıl önce patates ve soğan fiyatları 5-10 liralara çıkmış, bu gelişmeler nedeniyle tanzim satış mağazaları açılmıştı.

Şu anda da, başaktörler patates ve soğan değil ama farklı ürünler, özellikle de ayçiçek yağı gibi mamul gıdalar fahiş fiyatlarla satılıyor.

O yüzden Şemsi Bayraktar’ın patates ve soğan üzerinden yaptığı uyarılar ve getirdiği öneriler hayati öneme sahip.

Ayrıca bu iki ürünün, Türk sofralarının vazgeçilmezi olduğunu atlamamak gerekiyor.

Hele hele Karacabey’in adıyla özdeşleşen marka gıdası soğanın girmediği yemek yok neredeyse…

Olay Gazetesi Yazarı Hasan Ali Çavuş’un yazısının tamamı için tıklayın… 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X