Bursalı dağcılar Kazbek’in zirvesini fethetti

Koza Dağcılık üyesi dağcılar, Gürcistan’daki 5 bin 47 metre Kazbek Dağları’nın zirvesine tırmandı.  1 hafta süren etkinlikte çok farklı ve eşşiz bir deneyim edinme fırsatı bulan Bursalı dağcılar, çıtayı her geçen yıl yükselttiklerini söylediler. 

Bursalı dağcılar Kazbek’in zirvesini fethetti

Bursa’da faaliyet gösteren Koza Dağcılık, Kültür-Sanat ve Spor Kulübü Derneği dağcılık ekibi, 
Gürcistan’daki Kazbek Dağları’nın zirvesine tırmandı. 6 sporcudan oluşan ekip, 10-17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdikleri zirve yürüyüşünde 5 bin 47 metre yükseklikteki Kazbek Zirve’ye ulaştı. Bursalı dağcılar; Hasan Hüseyin Oruç, Ahmet Nişanot, Onur Kargı, Mehmet Koç, Alican Ekinci ve Furkan Altındağ’dan oluşan ekibin Meteo ana kampından başlayan zirve yürüyüşünde çok farklı ve eşşiz bir deneyim edinme fırsatı buldular. 

1-272.jpg

“ÇITAYI HER YIL YÜKSELTİYORUZ”…

Ekip lideri Hasan Hüseyin Oruç, Koza Dağcılık, Kültür-Sanat ve Spor Kulübü Derneği’nin 3’ncü yılını tamamladığını belirterek, dağcılık branşının çıtayı her geçen yıl yükselttiğine dikkat çekti. Kazbek Dağı yürüyüşü ile ilgili bilgi veren Oruç, “5 bin 47 metre yüksekliğindeki Kazbek Dağı, Gergeti Buzulu gibi buzulları ve buzul çatlakları nedeniyle teknik ve ciddi tecrübe kazanılması bakımından çok önemli bir dağdır. Dağ, sunduğu eşsiz manzarası nedeniyle kesinlikle görülmelidir. Ekip olarak kış mevsiminde Bursa ve ülkemizde yaptığımız ön tırmanış ve eğitimlerle Kazbek Tırmanışı’na en iyi şekilde hazırlandık. Tırmanışı da başarılı ve sorunsuz bir şekilde tamamlayarak hem kulümüz, hem Bursa hem de ülkemiz dağcılığı için katkı sunduğumuza inanıyoruz” dedi.

dagci.jpg

2-240.jpg

3-176.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X