Bursalı dağcılardan örnek davranış

Yenişehir’de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya bir ton yiyecek bırakıldı.

Bursalı dağcılardan örnek davranış

Yenişehir Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği (YENDAK) tarafından yapılan organizasyona Yenişehir Kaymakamlığı, İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğü ve Orman İşletme Şefliği de destek verdi.

Ekipler ağır kış şartları sebebiyle aç kalma tehlikesi ile karşı karşıya olan yaban hayvanları için ilçe sınırlarının dört bir yanındaki muhtelif yerlere yiyecek bırakırken çalışmalara yaklaşık 20 kişilik bir ekip katıldı. Hava ve yol şartlarının da geçit vermez olduğu arazide yer yer zor şartlar arasında çalışan ekip öğle saatlerinde başladıkları faaliyetini gecenin ilerleyen saatlerinde ancak tamamladılar.

Yenişehir bölgesinde yaban hayvanlarının olumsuz hava şartlarından etkilendiğini belirten YENDAK Başkanı Metin Sakarya; “Bizler doğa dostları olarak ve öncelikle insan olarak doğaya sahip çıkmalıyız. Yaban hayvanları bu kış şartlarında yiyecek bulmak da zorlanıyorlar: Biz yapmamız gerekeni yaptık. Bugün burada Yenişehir esnafından topladığımız yaklaşık bir ton yiyeceği doğaya bıraktık. Yapmış olduğumuz etkinlik zor şartlarda ve bedenen de zorlu oldu. Buna rağmen yorgunluktan ziyade mutluluğumuz daha ön planda destek veren ve katkı koyan herkese teşekkür ederim” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X