Bursalı esnafa ‘hayat boyu eğitim’

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı (BESOB) arasında eğitim protokolü imzalandı.

Bursalı esnafa ‘hayat boyu eğitim’

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, eğitim konusunda her zaman esnaf ve sanatkarların yanında olduklarını belirterek şunları kaydetti: “Eğitimin beşikten mezara kadar devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Tarihimizde yer alan Ahilik teşkilatının eğitime verdiği önemi biliyoruz.

Odalarımızı da tarihin zengin ve derin zenginliklerini taşıyan birer birlik olarak görüyoruz. Protokol kapsamında bütün eğitim kadromuzla, okullarımızla ve diğer mekanlarımızla esnaf ve sanatkarlarımıza destek vereceğiz. Hayat boyu eğitim kapsamında imzalanan bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum.”

BESOB Başkanı Arif Tak da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları ‘Hayat Boyu Eğitim Protokolü’ kapsamında bugüne kadar yaklaşık 50 bin esnaf ve sanatkarlara iletişim başta olmak üzere stres yönetimi, rehberlik ve psikoloji, SGK mevzuatı, vergi mevzuatı gibi daha birçok konuda eğitim verdiklerini vurguladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne desteklerinden dolayı teşekkür eden Tak, ”Eğitim işbirliğimizin artarak devam etmesini temenni ediyoruz” dedi.

İmzalanan protokol ile çalışanlara iş sağlığı güvenliği, meslekler ve yönetmelikler ile hijyen alanında eğitimler verilmesi hedefleniyor. Eğitimlerde başarılı olanlara belge verilecek. Protokol kapsamında ayrıca başarı değerlendirmesi yapılmayan, bilgilendirmeye yönelik kurslar düzenlenmesi de planlanıyor. Kurslara katılanlar ise katılım belgesi alacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X