Bursalı firmadan ABD’de yatırım kararı

Bursa Türkiye’nin en fazla dış satım gerçekleştiren ikinci büyük sanayi kenti. Ürettiğini ihraç eden sanayi kuruluşlarının yanı sıra pek çok firmanın yurt dışında doğrudan yatırımları bulunuyor.

Bursalı firmadan ABD’de yatırım kararı

Bugünlerde Bursa merkezli bir otomotiv firması da ABD, Rusya ve Hindistan’da yatırımlar planlıyor.

Bugünkü köşesinde söz konusu firmanın ABD’nin teşvik listesine girdiğini açıklayan Olay Gazetesi Ekonomi Yazarı Feridun Eyüoğlu, Bursa firmalarının kökleşmesi ve küresel oyuncu olmasının Türkiye adına önemli olduğunu vurguluyor.

Eyüpoğlu bugünkü yazısında ayrıca Merkez Bankası’nın son kararı ardından ortaya çıkan ekonomik tabloyu mercek altına alıyor.

Aktaş ABD yolunda

Bursa firmalarının kökleşmesi ve küresel oyuncu olması Türkiye adına önem taşıyor.

Bu anlamda 80. yaşını kutlayan Aktaş Holding, yüzden fazla ülkeye ihracat yapan bir kuruluş niteliğiyle örneklik teşkil ediyor.

Peki yeni hedefleri neler?

Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş ve İcra Kurulu Başkanı Sami Erol’un misafiri olduğumuz ziyarette kuruluşun büyüme stratejisini öğrendik.

Ve Sami Erol’un da dikkat çektiği Ar-Ge odaklı, katma değerli ve yenilikçi üretim anlayışının nasıl bir sonuç verdiğine şahit olduk.

Neticede kurumsallaşma ve sürdürülebilirlik bazında bir büyümeyi global bir oyuncu olarak gerçekleştirme hedefiyle karşılaştık.

Nasıl mı?

‘Her alanda dijital dönüşümle global liderliğe’ teması, yenilikçi ve verimlilik esaslı ürünleri öne çıkarmış!

Ve sektörel bazda lider markalarla büyümeye stratejisi; Erol’a “dünyadaki araç üreticilerinin global tedarikçisi olmayı hedefliyoruz” dedirtiyor.

Sonuçta birçok ülkede doğrudan yatırımları olan Aktaş, Amerika’dan Japonya’ya uzanan yelpazede yatırımlara hazırlanıyor!

 “ABD’de Daimler Mercedes ile yaptığımız anlaşma kapsamında, bölgedeki tüm aftermarket pazarını yakından ilgilendiren önemli bir adım atmış bulunuyoruz.

Amerika, Hindistan veya Rusya’da yeni yatırımlar öngörüyoruz.

ABD’de teşvik listesine girdik.

Ayrıca dünyada raylı sistem yatırımlarının 3’te 2’sini oluşturan Çin, Hindistan ve Japonya pazarlarında yer almayı hedefliyoruz.

Özellikle Hindistan yakın vadede bizim için önemli”.

Feridun Eyüpoğlu’nun yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X