Bursalı Kübra Tokyo biletini kaptı

2020 Olimpiyat Oyunları’na puan veren Grand Prix Final Müsabakası’nda Büyükşehir Belediyesporlu milli tekvandocu Hatice Kübra İlgün gümüş madalya kazanırken Tokyo biletini kaptı.

Bursalı Kübra Tokyo biletini kaptı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na kota veren son organizasyon olan Grand Prix Final Müsabakası Rusya’nın başkenti Moskova’da sona erdi. Organizasyonda 57 kiloda Büyükşehir Belediyesporlu Hatice Kübra İlgün, finalde Çinli Zongshi Luo’ya mağlup olmasına rağmen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı kazandı. İlk raundu 4-4 biten final müsabakasının ikinci raundunu milli tekvandocu 9-6 geride tamamladı. Son raundda Hatice Kübra İlgün 10-10 eşitliği yakalasa da rakibine 12-10 mağlup oldu ve gümüş madalya elde etti. Hatice Kübra İlgün, 2019 yılında düzenlenen tüm grand prix organizasyonlarında madalya kazanarak bunu başaran ilk Türk tekvandocu oldu. Hatice Kübra İlgün, yıl içinde düzenlenen 4 grand prix organizasyonunda 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. Büyükşehir Belediyesporlu tekvandocu ayrıca, Milli Takım’da aynı sıklette Olimpiyat için çekiştiği İrem Yaman’ı çeyrek finalde geçmesi nedeniyle 2020 Tokyo biletini de kaptı.

kubra3.jpg

Şampiyonada 49 kiloda Rukiye Yıldırım ise bronz madalya maçında Güney Koreli Jae Young Sim ile karşı karşıya geldi. Rukiye Yıldırım, baştan sona üstün götürdüğü müsabakayı 16-0 kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu. Böylece Türkiye, kadınlarda 4 olimpik sıklette de 2020 Tokyo kotası almaya garantileyerek tarihi bir başarıya imza atmıştı. Türkiye, ilk kez olimpiyat oyunlarında kadınlarda tam kadro olarak boy gösterecek. Türkiye, Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda kadınlarda 49, 57, 67 ve +67 kilolarda temsil edilecek. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Hatice Kübra İlgün ve Rukiye Yıldırım ile tarihinde ilk kez 4 sıklette olimpiyat kotası almayı başaran milli sporcuları tebrik etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X