Bursalı muhasebeciler sorunlarına çare arıyor

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Doğan Yılmaz, basit ve insancıl dediği sorunlarının çözülmesini beklediklerini söyledi.

Bursalı muhasebeciler sorunlarına çare arıyor

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK 

Yılmaz, yönetim kurulu ve üyeler ile birlikte dün Heykel’deki Atatürk Anıtı’nın önünde 3568 sayılı meslek yasasının sosyal statüye kavuşmasının 30’un yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Uzun bir bekleyişten sonra yasal statüye kavuşan meslek yasasının yıl dönümünün tüm meslek camiasına kutlu olmasını dileyen Yılmaz şunları kaydetti: ”Gelişmiş batı ülkelerinde 100 yıl önce ülkemizde ise ancak 30 yıl önce yasal statüsüne kavuşan, ülke ekonomisine önemli katkılar sunan mesleğimizin 30. yılını, maalesef ki buruk bir mutlulukla kutluyoruz.

30 yıl içerisinde meslek mensuplarımız, ülke ekonomisinin gelişimi için çalışmış, ürettiği değeri toplumla paylaşmış, mükellef ile devlet arasında köprü görevini üstlenmiş, devletin e-dönüşümünün sağlanması için yürütülen çalışmalarda en ağır görevleri büyük bir toplumsal sorumlulukla ve özveriyle yerine getirmiştir. Bütün bu gayretli çalışmalara karşın, camiamızın çözümü son derece basit ve insancıl talepleri maalesef görmezden gelinmiştir.”

İSTEKLER TEK TEK SIRALANDI

*Mükellefler için geçerli olan mücbir sebep halinin meslek mensupları için de geçerli olması sağlanmalıdır.

*Mali tatilin, gerçekçi ve yaşanabilir bir şekle kavuşturulması gerekmektedir.

*Tüm verilerin bir data merkezinde toplanmalı ve ilgili kurumlar bilgiyi bu merkezden almalıdır.

*Düzeltme beyanı ve bildiriminde ceza vazgeçilmeli, 4’üncü dönem geçici vergi beyanı kaldırılmalıdır.

*Serbest meslek geliri, Katma Değer Vergisi Kanunu yönünden de tahsilat esasına bağlanmalıdır.

*Meslek mensuplarımızın yeşil pasaporta ihtiyaçları olduğu açıktır. Düzenleme buna göre yapılmalıdır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X